Ga naar de inhoud
Entertainment

Familie Jelies uit Een Huis Vol twijfelt aan emigratieplannen: 'Veel om over na te denken'

De familie Jelies Beeld © Stijn Ghijsen/KRO-NCRV

De familie Jelies, bekend van 'Een Huis Vol, is van plan om deze zomer Tollebeek te verlaten om zich te vestigen in Spanje. Hoewel er nog geen huis is gevonden voor het 11-koppige gezin, laat moeder Janneke via Instagram weten dat hun droom steeds dichterbij komt. Al is dat niet voor iedereen even goed nieuws...

"Ik heb één ding en dat is onze kinderen gelukkig zien worden"

De droom van de familie Jelies ontstaat in de zomer van 2018, al ze voor het eerst op familievakantie gaan naar Spanje. Moeder Janneke krijgt bij aankomst zo'n warm gevoel, dat iedere keer als ze het over emigreren hebben, Spanje ter sprake komt.

Hun droom begint steeds meer vorm te krijgen, want de afgelopen dagen zijn Janneke en Johan in Spanje om huizen te bezichtigen. Zo wordt duidelijk uit hun dagelijkse update op Instagram. 'Vanmorgen hadden we weer een bezichtiging waar we nog even goed over na moeten denken', schrijft de familie. 

Groot
Lees ook:
Groot feest bij Een Huis Vol-familie Zeldenrust door vader Jozua

Hoewel het gezin al jaren droomt van een leven in Spanje, schrijft Janneke in de post dat het hele proces ook erg emotioneel is, omdat ze niet zeker weet of ze haar kinderen er gelukkig ziet worden: 'Wij zijn al verliefd op een grote boerderij waar heel veel mogelijkheden zijn. (...) Ik heb één ding en dat is onze kinderen gelukkig zien worden. En die éénheid en saamhorigheid van thuis hier terug te zien krijgen.'

Positief
Lees ook:
Positief nieuws van de Buddenbruckjes uit Een Huis Vol over zoon Miguel

Op de website van het KRO-NCRV-programma laten Janneke en Johan eerder al weten dat na het doorhakken van de knoop, niet iedereen in huize Jelies direct staat te springen om te verhuizen: "De reacties onder onze kids zijn verdeeld. Met de oudsten hebben we eerst goed gepraat en de negatieve en positieve dingen tegenover elkaar gezet. Om zo een balans te krijgen. Uiteindelijk is elke stap die we maken voor de toekomst van onze kinderen."