Ga naar de inhoud
Entertainment

Wietze de Jager snapt keuze 538 om te stoppen met ochtendshow: 'Kon me niet commiteren'

Wietze de Jager Beeld © ANP

Wietze de Jager (34) heeft begrip voor de keuze van Radio 538 om vroegtijdig te stoppen met zijn ochtendshow. Dit vertelde hij woensdagochtend in zijn eigen programma nadat het nieuws hierover naar buiten was gekomen.

"Ik heb ook een jong gezin thuis, met nu drie kinderen en de vierde is onderweg"

"Mij is onlangs de directe vraag gesteld door de zenderleiding van 538, 'Wietze, hoe zit je erin voor de lange termijn? Kun jij commitment geven en de komende vijf, zeven, tien jaar dit ochtendprogramma presenteren?'" En dat kon hij niet, waarop de zenderleiding besloot de afgesproken drie jaar vroegtijdig af te kappen.

Wietze geeft aan dat de twijfel bij hem voortkomt uit de combinatie van zijn thuissituatie en vijf dagen per week een radioshow maken van 6 tot 10 's ochtends. "Een ochtendshow daar komt van alles bij kijken en dat vraagt aandacht, dat is niet alleen die vier uur op de radio. En ik heb ook een jong gezin thuis, met nu drie kinderen en de vierde is onderweg. En ik ben daar heel graag bij, ik hou enorm veel van mijn vrouw en kindjes en ik wil daar heel graag de beste papa zijn die ik in mij heb. En dat vraagt ook de nodige aandacht."

Wietze
lees ook:
Wietze en Klaas stoppen na de zomer met ochtendshow Radio 538

"Dus toen de vraag kwam van 'kun jij je committeren voor de komende jaren aan dit ochtendprogramma?'" gaat hij verder. "Toen heb ik heel eerlijk moeten zijn en heb ik gezegd 'ik weet niet of ik na die drie jaar verder ga met de ochtendshow, dat kan ik gewoon nog niet overzien'. En daarop is de keuze gemaakt door 538 om dit programma vroegtijdig te stoppen."

De radiomaker noemt het feit dat het programma al na anderhalf jaar stopt op Radio 538 een 'bittere pil'. Toch snapt hij de keuze van 538 wel. "Dit klinkt heel hard zo van '538 heeft besloten om te stoppen met dit programma', maar ik heb daar dus op een hele gekke manier begrip voor. Want ik snap als je een ochtendshow doet dat je dat voor de lange termijn moet doen."

Wietze
lees ook:
Wietze de Jager voelt zich tekortschieten als vader door drukke radioshow

Als voorbeeld verwees Wietze in zijn programma nog naar een voorganger. "Zoals een Edwin Evers die volgens mij achttien jaar op de radio heeft gezeten. Dat is ook wel onderdeel van het succes, naast zijn talent natuurlijk. Je moet je ook wel committeren voor de lange termijn aan zo'n programma. En dat kan ik niet overzien dus daarop is die beslissing gevallen en het doek gevallen voor dit radioprogramma. En ja, dat is ruk, dat is zuur, dat is heel dubbel."

Ook zijn collega Klaas van der Eerden baalt erg van de ontwikkeling. "Ik vind het ook heel erg jammer. Ik vond het een geweldig avontuur en ik wilde echt nog een aantal jaren door. 538 wilde dat eigenlijk ook met ons. Maar ik zag natuurlijk ook wel dat de combinatie van een jong gezin en een ochtendshow niet ideaal is. En ik respecteer daarom ook je keuze."

Wietze
lees ook:
Wietze de Jager wordt vader van vierde kindje: 'Heel blij mee'

Wanneer Wietze en Klaas hun laatste ochtendshow maken is nog niet bekend volgens de twee. Wel werd woensdag direct bekendgemaakt dat Tim Klijn, Niels van Baarlen, Rick Romijn en Florentien van der Meulen 'na de zomer' binnen Talpa zullen doorschuiven van Radio Veronica naar Radio 538 om het stokje over te nemen.