Ga naar de inhoud
Entertainment

Gérard Depardieu opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag

Gérard Depardieu Beeld © ANP

De Franse acteur Gérard Depardieu (74) wordt door dertien vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De vrouwen deden afgelopen maanden hun verhaal bij onderzoeksjournalisten van de nieuwssite 'Médiapart'. Het gedrag zou plaats hebben gevonden bij films en series waar Gérard tussen 2004 en 2022 aan meewerkte, waaronder de Netflix-serie Marseille. Zijn advocaten zeggen dat hij alles ontkent en dat de aantijgingen 'zeer subjectief zijn'.

"Hun aanklachten laten een patroon zien"

De dertien vrouwen zijn actrices, visagisten en andere ex-collega's van de acteur. De meesten doen anoniem hun verhaal. "Hun aanklachten laten een patroon zien", schrijft Médiapart. "Depardieu zou bijvoorbeeld een hand op hun bil of tussen hun dijen hebben gelegd, seksueel getinte voorstellen hebben gedaan en soms aanhoudend naar de vrouwen kreunen."

Gérard
lees ook:
Gérard Depardieu aangeklaagd voor verkrachting 22-jarig meisje

Meerdere regisseurs en producers hebben inmiddels gereageerd op het verhaal en zeggen dat ze er nooit iets van gemerkt hebben. Meerdere vrouwen zeggen tegen Médiapart dat er gelachen werd als ze aan de bel trokken. Mensen zouden hebben gezegd 'dat het Gérard maar was'.

In 2018 werd Gérard Depardieu al aangeklaagd voor verkrachting. Actrice Charlotte Arnould zegt dat hij haar twee keer heeft gedwongen tot seks, toen ze hem thuis opzocht in Parijs voor carrièreadvies. Hij was een vriend van haar vader. De acteur probeerde die aanklacht ongedaan te maken, maar de zaak loopt nog.

Bron: ANP/RTL Boulevard