Ga naar de inhoud
Entertainment

Voedselvergiftiging bij Spaanse MasterChef: tientallen mensen opgenomen

De presentatoren van de Spaanse versie van MasterChef Beeld © Getty Images

Medewerkers van een aquarium in Spanje zijn van een koude kermis thuisgekomen nadat zij eten hebben gegeten dat is bereid door deelnemers van de Spaanse versie van de kookshow 'MasterChef'. Tientallen mensen zijn eigenlijk niet eens thuisgekomen door het maaltje dat zij hebben gegeten. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht om behandeld te worden.

"Ik ben met hevige buikgriep behandeld op de spoedeisende hulp"

Al met al hebben zeker 44 medewerkers van L'Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa, voedselvergiftiging opgelopen. In de Spaanse versie van MasterChef kregen de kandidaten de opdracht om te koken voor de medewerkers, omdat het aquarium twintig jaar bestaat. Het thema was - hoe kan het ook anders - zeevruchten.

De medewerkers kregen onder andere mosselen, oesters en zeebaars geserveerd. Later bleek er iets mis te zijn met het geserveerde menu, want tientallen medewerkers werden onwel.

MasterChef
lees ook:
MasterChef Australië-juryleden 'gedwongen' te stoppen

Via Twitter doet een vrouw die in het aquarium werkzaam is haar beklag. "Ik ben met hevige buikgriep behandeld op de spoedeisende hulp. Ze hebben Primperan in mijn kont gespoten, een middel om de symptomen te remmen. Ik ben in drie dagen tijd vijf kilo afgevallen. Bedankt MasterChef, voor de slechtste eetervaring die ik ooit in mijn leven heb gehad", schrijft de vrouw.

De Spaanse gezondheidsautoriteiten zijn inmiddels een onderzoek gestart naar wat er heeft kunnen gebeuren. De producent van de kookshow heeft inmiddels al de hand in eigen boezem gestoken en excuses aangeboden. "Dit is een absoluut uitzonderlijk geval in elf jaar MasterChef Spanje, waarbij het een absolute prioriteit is om de voedselkwaliteit te garanderen."

Keuken
lees ook:
Keuken Masterchef-John Torode vliegt live op tv in brand