Ga naar de inhoud
Entertainment

Goldband komt vrijdag met nieuwe single

Goldband Beeld © ANP

Goldband brengt vrijdag nieuwe muziek uit. De Haagse formatie releaset dan de single 'Rommel', naar verwachting het eerste nummer van een nieuw album.

'Rommel, een korte film of lange clip door Sam de Jong. Coming vrijdag', kondigt Goldband via sociale media aan. De groep liet het nummer vorige maand al aan de fans horen die bij de drie uitverkochte concerten in AFAS Live in Amsterdam waren.

Maan
Lees ook:
Maan en Goldband belangrijkste winnaars op Edison-gala

Het nummer vertelt over de moeilijke strijd die bandleden Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen voeren om van allerlei verdovende en stimulerende middelen af te blijven. Het is mogelijk een verwijzing naar de ophef die begin dit jaar op sociale media ontstond toen een video rondging waarin te zien was dat Milo drugs gebruikte voor de neus van fans.

Goldband
Lees ook:
Goldband grote winnaar bij 3FM Awards

Na het verschijnen van het hitalbum Betaalbare Romantiek in augustus 2021 verscheen vorig jaar alleen nog de single 'Psycho'. Ook deed het trio mee op het nummer 'Stiekem' van Maan. Dat nummer kwam in november uit en staat nog altijd hoog genoteerd in de hitlijsten.

Samenwerking liefjes Maan en Goldband-zanger Karel 'gedurfd'

03:38