Ga naar de inhoud
Entertainment

Danjil van The Voice moest twee jaar lang wachten op nieuwe lever

Danjil Beeld © RTL

Opnieuw indrukwekkende verhalen in de laatste aflevering van 'Better Than Ever'. Deze keer vertelt Danjil Tuhumena (49), bekend van het tweede seizoen van 'The voice of Holland', over de twee moeilijke jaren die hij achter de rug heeft.

"Het feit dat ik hier nog steeds mag zijn en dit mag doen, is een zegen"

Danjil mag van geluk spreken dat hij hier nog is. "Op een gegeven moment werd ik heel ziek. Toen bleek mijn Hb-waarde (hemoglobine), je bloedwaarde die tussen zeven en elf moet zitten, bij mij 1,7 was", vertelt hij. "Dat is normaal gesproken comateus."

Daarop vertrekt de zanger direct met een ambulance naar het ziekenhuis, waar hij nieuw bloed toegediend krijgt. "Uiteindelijk vonden ze dat ik een levercirrose had. Dat houdt in dat je lever is beschadigd en je een nieuwe moet."

Marlies
Lees ook:
Marlies uit Idols blikt terug op heftige tijd in Better Than Ever: 'Mijn man werd blind'

De oorzaak kunnen ze in het ziekenhuis niet achterhalen. Bovendien duurt het nog een jaar of twee voor hij überhaupt een nieuwe lever kan krijgen. Tussendoor blijft hij werken als gitarist in de band van Charly Luske, die hij kent van zijn seizoen van The Voice. "Muziek gaf mij power. Op een gegeven moment zeiden mijn neven en broer: 'Je moet nu echt stoppen met spelen. Je kunt niet zo doorgaan.'"

Mede dankzij hun (financiële) steun weet Danjil zich door deze moeilijke periode te slaan. Inmiddels heeft hij een nieuwe lever en gaat het goed met hem. "Het feit dat ik hier nog steeds mag zijn en dit mag doen, is een zegen", sluit hij af, terwijl Waylon de tranen wegveegt. 

"Ik ben in tranen. Ik vind het mooi dat hij zegt: 'Ik ben zo blij dat ik hier mag zijn.' Dat vind ik te gek", zegt Waylon.

Danjil Tuhumena moest lang wachten op nieuwe lever: 'Nog theatertour gedaan'

05:53
Laise
Lees ook:
Laise Sanches in Better Than Ever: 'Adlicious ging kapot door schuld van 200.000 euro'

Better Than Ever is iedere donderdag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Of bekijk de afleveringen bij Videoland.