Ga naar de inhoud
Entertainment

Vermeend slachtoffer Jeroen Rietbergen in gesprek met Mariëtte Hamer

Nienke Wijnhoven en Jeroen Rietbergen Beeld © RTL/ANP

Nienke Wijnhoven, het vermeende slachtoffer van Jeroen Rietbergen (51), is woensdag in gesprek gegaan met Mariëtte Hamer (64). De regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag wilde graag het verhaal van Nienke horen, zo vertelt haar woordvoerder na afloop aan het ANP.

"Zij heeft alle ruimte gekregen om haar verhaal te doen"

'Dank voor de uitnodiging en het fijne gesprek @mariettehamer', schrijft Nienke op Instagram bij een foto van haar en Mariëtte samen. Na afloop van het gesprek heeft haar advocaat Sébas Diekstra namens Nienke laten weten dat het 'een zeer prettig gesprek is geweest'. "Zij heeft alle ruimte gekregen om haar verhaal te doen. Zij voelde zich echt gehoord. Zij is heel blij met de steun die daarvan uitgaat." 

Jeroen
Lees ook:
Jeroen Rietbergen geschokt door vervolging: 'Zware klap'

Jeroen Rietbergen, voormalig bandleider bij The Voice of Holland (TVOH), wordt vervolgd in de zaak rondom het The Voice-schandaal, zo werd half maart duidelijk. Het OM maakte bekend Jeroen te verdenken van een zedenfeit uit februari 2018, dat zou hebben plaatsgevonden tijdens opnames van TVOH. Nienke liet toen via Diekstra weten 'eindelijk het gevoel te hebben dat zij erkenning krijgt voor wat haar is overkomen'. Nienke voelt erkenning omdat 'zij als slachtoffer echt gehoord wordt'.

TVOH-kandidate
Lees ook:
TVOH-kandidate over vervolging Jeroen Rietbergen: 'Gevoel van erkenning'

Jeroen erkende voor de BOOS-aflevering waarin seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice aan de kaak werd gesteld al dat hij zich schuldig had gemaakt aan wangedrag. Hij bekende dat hij relaties van 'seksuele aard' met vrouwen had die betrokken waren bij het programma. Het OM vervolgt ook Ali B voor zedenfeiten, onder meer rond de talentenjacht. Het onderzoek tegen Marco Borsato rond The Voice is vanwege onvoldoende bewijs geseponeerd. Tegen de zanger loopt nog wel een zedenonderzoek naar aanleiding van een aangifte in december 2021, maar dat is niet gerelateerd aan The Voice.

John van den Heuvel vermoedt dat zaken Ali B en Jeroen Rietbergen na de zomer voorkomen

13:45