Ga naar de inhoud
Entertainment

Heren van Vandaag Inside bevestigen langere uitzending op vrijdag

Beeld © ANP

De langere vrijdagavonduitzending van 'Vandaag Inside' lijkt er nu echt definitief te komen. Wilfred Genee (55), René van der Gijp (62) en Johan Derksen (74) bevestigen in de show van dinsdag dat ze er eindelijk uit zijn.

"Ik teken nog niet, dat weten jullie"

Lange tijd leek René niet zo'n zin te hebben in een langere uitzending, maar hij heeft nu toch toegegeven. "Ik kan wel dingen zeggen van: 'joh, ik vind die korte uitzendingen hartstikke lekker', en dat vind ik ook. Ze lopen ook lekker. Maar als er daarna niets mee gedaan wordt, dan lig ik er verder geen weken wakker van ofzo", René. "Dan doen ze maar, wou je zeggen?", vroeg Wilfred daarna bevestigend. "Ja lekker doen", aldus René.

Mark
Lees ook:
Mark Rutte zegt nieuwe komst naar Vandaag Inside af

Volgens Johan is er 'nooit een probleem geweest'. "We hebben toch nooit gezegd: 'dat doen we niet'. Op een gegeven moment moet je de baas ook een beetje helpen", vond hij. Een nieuw contract lijkt er desondanks nog niet getekend te zijn door de drie heren. "Ik teken nog niet, dat weten jullie", zo zei Johan. "Ik teken alleen voor minimaal vijf jaar."

De afgelopen uitzendingen leek het soms niet helemaal te boteren tussen Wilfred, René en Johan. Volgens sommige media waren daar de contractonderhandelingen en de vernieuwde vrijdagavondshow de oorzaak van. Wilfred vroeg dinsdag aan René en Johan of alles weer 'helemaal goed' was. "Ja joh, maak je niet druk", bevestigde René.

Vandaag
Lees ook:
Vandaag Inside start 'week van de waarheid' met ijzige sfeer

Politiek verslaggever Merel Ek, die dinsdag als gast aan de bar zat, kon haar ogen niet geloven. "Ik weet niet waar ik naar aan het kijken ben, jullie voeren dit gesprek gewoon op tv", zo sprak ze haar verbazing uit.

Ongemak over contractonderhandelingen VI: 'Er hangt iets in de lucht'

03:35