Ga naar de inhoud
Entertainment

Oma van Karsu is maand na aardbevingen ook overleden: 'Ze wilde niet meer eten'

Beeld © RTL

De oma van Karsu (32) is ruim een maand na de aardbevingen ook overleden. Dat vertelt de zangeres maandag in talkshow 'Beau', nadat ze hier eerder al over vertelde in RTL Boulevard. Karsu verloor nog zestien andere familieleden door de ramp.

"Ze wilde niet meer eten en toen was het ook afgelopen"

"Mijn oma had het overleefd, ze heeft vier dagen onder het puin gelegen", vertelde Karsu. "Maar ze kreeg door dat we zestien familieleden waren verloren. Ze wilde niet meer eten en toen was het ook afgelopen." De familieleden die nog leven, slapen nog steeds in tenten. "Maar naar omstandigheden gaat het goed met ze. Ze leven verspreid over Turkije en zijn in diepe rouw."

Nog
lees ook:
Nog meer verdriet voor Karsu: drie jonge nichtjes en hun ouders overleden door aardbevingen

Van de tonnen die haar kookboek opleverde, hebben Karsu en haar moeder een aantal gezinnen financieel geadopteerd. "En we zijn bezig met een weeshuis, voor kinderen die echt geen familieleden meer hebben", vertelde de zangeres. Meer familieleden proberen de heftige emoties van deze periode om te zetten in iets positiefs. "Mijn nichtje doet bouwkunde in Delft", aldus Karsu. "Die heeft nu alles op alles gezet om met de hele faculteit te bedenken hoe de huizen daar duurzaam gebouwd kunnen worden."

Karsu
lees ook:
Karsu ontroert kijkers met optreden voor overleden nichtje

De zangeres heeft ook alweer opgetreden, onder meer bij Holland Zingt Hazes en De Beste Zangers. "Het geeft me heel veel kracht en energie om mijn normale leven weer op te pakken", vertelde ze bij Beau.

Karsu kan na moeilijke tijd afleiding vinden in Beste Zangers Live

01:45
Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over