Ga naar de inhoud
Entertainment

Dít zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen Special Forces VIPS

Beeld © Shotbysud

'Special Forces VIPS' is terug met een gloednieuw seizoen bekende én onbekende Nederlanders. Maar liefst veertien rekruten worden gedwongen om hun grenzen mijlenver te verleggen en de zwaarste training van Nederland te ondergaan. Maar wie doen mee dit seizoen? Wij zetten de kandidaten voor je op een rijtje.

Onder leiding van oud-Special Forces Operators Erik Wegewijs, Sander Aarts, Bas Kremer en Mitchell Ossebaar ondergaan de kandidaten de meest extreme beproevingen in het ijskoude Bulgarije. Een schouder om op uit te huilen is er beslist niet als ze hun grenzen verleggen en zichzelf op allerlei manieren tegenkomen. Hoe ver durven ze te gaan? En wie overwint zichzelf?

Bloed, zweet en tranen in eerste beelden van nieuw seizoen Special Forces VIPS

01:55
Ook
Lees ook:
Ook geholpen worden door de Special Forces VIPS-staf? Het kan nu

Dit seizoen doen de volgende bekende en onbekende Nederlanders mee:

 • Nummer één: Danny Bogers (vrachtwagenchauffeur) is 42 jaar en loopt in zijn vrije tijd vaak obstacle runs en is werkzaam als vrachtwagenchauffeur. Fysiek is hij heel sterk, maar op mentaal vlak wil hij nog het hoogst haalbare bereiken en zijn geduld testen.
 • Nummer twee: Lotte van Zijl (accountmanager) is 29 jaar en accountmanager van beroep. Ze is een fanatieke streber en heeft een kickboks-wedstrijd gevochten en een bergmarathon gelopen. Ondanks deze grote overwinningen is nummer twee niet snel tevreden en wil altijd meer.
 • Nummer drie: Raffaëla Paton (zangeres) is een 40-jarige zangeres en brak in 2006 door toen zij de derde editie van ‘Idols’ won. Ze is zowel fysiek als mentaal sterker dan ooit en wil tijdens deze ultieme test laten zien dat opgeven geen optie is.
 • Nummer vier: Fabrizio Tzinaridis (tv-persoonlijkheid) is een 29-jarige, Belgische televisie-persoonlijkheid en bekend van meerdere reality-programma’s. Deze eigenaar van een tattooshop wil zichzelf uitdagen en hoopt tijdens dit programma te groeien op persoonlijk vlak.
 • Nummer vijf: Thijs van Leeuwen (sportcoach) is 28 jaar houdt er van om zijn grenzen te verleggen. Vroeger wilde hij altijd al het leger in, maar de lange tijd weg van huis leek hem moeilijk. Het is al een tijd geleden dat hij uit zijn comfortzone is gestapt en hij is meer dan klaar voor een extreem avontuur.
 • Nummer zes: Koen Pieter van Dijk (realityster) is 30 jaar en een presentator en reality-ster. Tijdens dit programma gaat hij volledig uit zijn comfortzone en levert hij alle vorm van luxe in. Hij wil tijdens de beproevingen zijn grenzen opzoeken en vinden.
 • Nummer zeven: Anouk Maas (actrice) is een 36-jarige actrice van beroep en houdt haar leven in balans door yogalessen te geven. Door haar werk als actrice kan ze zich goed aanpassen aan een groep en dit werkt in haar voordeel tijdens dit avontuur.
 • Nummer acht: Denzel Hajema (model) is model en contentmaker en met zijn 23 jaar de jongste van de groep. Hij vreest voor kou en vindt het moeilijk om de leiding te nemen in een groep. Deze ultieme uitdaging zou hem een stap verder kunnen brengen.
 • Nummer negen: Levi Rigters (kickbokser) is een 26-jarige, professioneel kickbokser en staat onder contract bij de kickboksbond Glory. Deze topsporter is een rustige prater en wil tijdens dit avontuur leren om dat extra stapje te zetten.
 • Nummer tien: Liza Bierma (pedagogisch medewerker) is 30 jaar en werkt als pedagogisch medewerker en personal trainer en heeft al veel overwonnen in haar leven. Met deze mentaliteit wil nummer tien zichzelf graag tot een hoger niveau pushen. 
 • Nummer elf: Michael Boogerd (voormalig profwielrenner) is met zijn 50 jaar de oudste van de groep, maar dat maakt deze voormalig professioneel wielrenner zeker niet minder fanatiek. Nummer elf wil bewijzen dat er nog steeds een gedreven sportman in hem schuilt en gaat er alles aan doen om de eindstreep te halen. 
 • Nummer twaalf: Annelies Fortuin (inspecteur bij de overheid) is 34 jaar en naast handhaver ook professioneel bodybuilder. Door haar passie voor bodybuilding heeft ze een sterke mindset en weet ze dat haar lichaam veel aan kan. 
 • Nummer dertien: Jorien ter Mors (voormalig profschaatser) is een 32-jarige voormalig professioneel schaatster en heeft maar liefst drie keer Olympisch goud op haar naam staan. Ze is bloedfanatiek, soms een tikkeltje eigenwijs en volgens haar is er geen reden om zomaar ergens mee te stoppen.
 • Nummer veertien: Amin Lelieveld (verkoopmedewerker) is 41 jaar en een verkoopmedewerker in een telefoonwinkel. Hij wil zijn twee zonen leren doorzetten en bijbrengen dat niks onmogelijk is. Zélfs niet het overwinnen van je grootste angsten.
Kaj
Lees ook:
Kaj Gorgels smeedt 'mooie plannen' met Special Forces-staflid

Special Forces VIPS is vanaf 16 april wekelijks te zien bij Videoland.