Ga naar de inhoud
Entertainment

Bart Römer gelooft ondanks slechte kijkcijfers Avastars nog steeds in John de Mol

John de Mol Beeld © ANP

John de Mol (67) is allesbehalve afgeschreven na zijn laatste flop met 'Avastars'. Als iemand terug kan keren met een fantastisch format is het John, stelde voormalig tv-producent Bart Römer (65) zondag in het NPO Radio 1-programma 'De Perstribune'.

"John heeft natuurlijk ongelooflijk veel programma's gemaakt die gelukt zijn"

Bart, die eind jaren 90 samen met John aan de wieg stond van Big Brother, denkt dat de Talpa-baas op z'n zachtst gezegd 'niet blij' zal zijn geweest met het ontvangst van het dure Avastars. Tegelijkertijd begrijpt hij 'als geen ander dat elk programma wat je maakt kan lukken of mislukken', zei Bart. "En er zijn heel veel meer factoren die daar bij komen kijken dan alleen maar een goed idee, veel meer zelfs."

Johan
Lees ook:
Johan Derksen hoort al weken niks van John de Mol: 'Geen idee wat ik misdaan heb'

"John heeft natuurlijk ongelooflijk veel programma's gemaakt die gelukt zijn, en deze is gewoon niet gelukt. Hoe je het ook draait of keert of hoe je het ook bekijkt: het is gewoon niet gelukt", stelde Bart, die tevens verbaasd is over 'het genoegen waarmee men over mislukkingen schrijft die John ten deel vallen'. "Dat irriteert mij mateloos."

Nicky
Lees ook:
Nicky Romero over floppen Avastars: 'John de Mol steekt zijn nek uit'

Het mislukken van Avastars werd de afgelopen weken volop in de media besproken. De show, naar verluidt een van de duurste programma's van Talpa van de afgelopen tijd, wist op het dieptepunt maar 93.000 kijkers naar SBS6 te trekken. Kijkcijferexpert en voormalig SBS6-zenderbaas Tina Nijkamp sprak op sociale media onder meer over een 'kijkcijfernachtmerrie'. Ook stelde ze dat het waarschijnlijk 'de laagste cijfers ooit' waren voor familie-entertainment op primetime.

Avastars verschrikkelijk dure kijkcijfernachtmerrie voor John de Mol

08:08