Ga naar de inhoud
'Deze keer geen grap'

Kijkers trappen in 1 aprilgrap Videoland: nu worden écht figurant-lijken gezocht

'Kun je goed stilliggen zonder met je ogen te knipperen?' Met die oproep zocht Videoland deze week figurant-lijken. Het bleek een 1 aprilgrap. Maar wel eentje die zo veel reacties opleverde dat Videoland het toch maar gaat doen.

De figuranten werden gezocht voor de series Mocro Maffia en Sleepers. De makers deden een oproep via TikTok. Wie kans wilde maken, moest in een video bewijzen dat de rol op zijn of haar lijf is geschreven.

Makers
Lees ook:
Makers Mocro Maffia en Sleepers zoeken figurant-lijken

Acteur Robert de Hoog ergert zich er in de video aan dat voor de zoveelste keer het lijk wordt gespeeld door dezelfde acteur. Tijd dus om nieuwe figuranten te werven. Maar, dat bleek een grap.

Sleepers seizoen 2

De Hoog laat in een nieuwe video weten dat de grap uit de hand is gelopen. "Er hebben zich zoveel mensen aangemeld om te figureren, dat we besloten hebben om écht mensen uit te zoeken die mogen komen figureren in Sleepers seizoen 2."

Deze keer, zo belooft de acteur, is het écht geen grap. Wie dat wil kan ook nog steeds een video insturen en daarvoor een speciaal lijkenfilter gebruiken dat door Videoland is gemaakt.

Ken je de serie Mocro Maffia wel, maar Sleepers nog niet zo goed? Beide zijn van dezelfde makers en nu te zien bij Videoland. Beelden van Sleepers zie je in onderstaande video:

Hier gaat de bloedstollende nieuwe Videoland-serie Sleepers over

01:23
Hier gaat de bloedstollende nieuwe Videoland-serie Sleepers over.