Ga naar de inhoud
Entertainment

Verraders-bondje valt uit elkaar: 'Ik stem jou er morgen uit'

De Verraders Beeld © De Verraders/RTL

Door het hartverscheurende vertrek van Getrouwe Noël van Kleef (28), groeit bij de groep de afkeer voor de Verraders. Acterend als Getrouwde blijven Maria Fiselier (35), Katinka Simonse (43) en Sander Huisman (43) prima onder de radar. Maar wie moet het volgende slachtoffer worden om dit trio - dat onder druk staat - in het zadel te houden?

"What the fack gast?"

Zoals elke ochtend is er maar één vraag - naast wil je koffie of thee - die er toe doet: wie is er vannacht vermoord? Wie zich niet bezig hoeven te houden met die vraag zijn de Verraders. "De Verraders gaan goed. We zijn een team, dat voel ik", vertelt Maria in het geheim voor de camera. "Ik zie Sander steeds meer groeien in zijn rol, hij begint het leuk te vinden en vindt mij, volgens mij, ook een fijne mede-Verrader."

Maria denkt dus dat niemand hen door heeft, maar toch merkt Noor Omrani dat er iets niet klopt. De hockeyster vindt Maria namelijk té blij als zij de zaal binnenkomt. "Ik zie dat ze gewoon niet natuurlijk reageert. Het klopt gewoon niet."

De
Lees ook:
De Verraders-ster Katinka Simonse doet aangifte van bedreiging

Selma Omari lijkt Maria ook door te hebben als de zangeres aan tafel in de verleden tijd spreekt als ze het over haar maatje en bondgenoot Thomas heeft - die inderdaad die nacht vermoord is. Ook Billy Dans heeft tunnelvisie en verdenkt Maria. Hij en Noor nemen daarom influencer Jessie Maya in vertrouwen, maar die is nog niet om en speelt alle informatie door.

Omdat Maria doorheeft die ze actie moet ondernemen, besluit ze als eerste iets te zeggen aan De Ronde Tafel. En ze gaat er hard in, net als Selma. Als Maria ziet dat dat niet werkt, besluit ze nog even Sander voor de bus te gooien. Hoewel hij op dat moment pissig is, kan ze achteraf niets beters voor hem doen - omdat de groep hem zo weer vertrouwt. Want waarom zou je je mede-Verrader weg willen hebben?

Selma
Lees ook:
Selma Omari in tranen om eigen harde aanpak in De Verraders: 'Komt door pestverleden'

Als Sander en Katinka die avond in conclaaf gaan confronteert Katinka haar partner in crime eerst met zijn actie. "What the fack gast? We zijn al een paar dagen achter elkaar jouw ass aan het redden, omdat je alles verkloot. Dat is gelukt, daar hebben Maria en ik alles aan gedaan. En het eerste wat je doet is haar eruit flikkeren", verwijt ze hem. Sander kan die toon van haar niet hebben en dreigt om haar 'eruit te flikkeren'.

Net op het moment dat het hard tegen hard gaat, komt presentator Tijl Beckand binnen. Hij geeft hen twee opties: of ze besluiten iemand te vermoorden, óf ze kiezen iemand uit om te verleiden. Ze besluiten uiteindelijk, na wat gebekvecht, voor Jan Slagter te gaan. Hoe dat afloopt wordt volgende week duidelijk.

De Verraders is elke vrijdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Of kijk de aflevering terug bij Videoland.

Verraders ruziën in torentje: ‘Je moet je gedeisd houden!’

05:07