Ga naar de inhoud
Entertainment

Assistent-regisseur Rust accepteert aanklacht om dood cameravrouw

Alec Baldwin Beeld © ANP

David Halls, de assistent-regisseur van de film 'Rust', heeft de aanklacht van nalatigheid of onveilig gebruik van een vuurwapen bij het dodelijke ongeval op de filmset in oktober 2021 geaccepteerd. Hij is daarmee volgens Amerikaanse media de eerste persoon die op een bepaalde manier verantwoordelijk kan worden gehouden voor de dood van cameravrouw Halyna Hutchins (42).

David verschijnt vrijdag virtueel voor de rechtbank van Santa Fe. Hoewel hij niet letterlijk zegt dat hij schuldig was aan het misdrijf, maakt hij geen bezwaar tegen de aanklacht. Hiermee stelt hij de aanklagers in het gelijk, zonder daarvoor publiekelijk te bekennen dat hij schuldig is. De assistent-regisseur hoeft niet de gevangenis in, maar krijgt wel een proeftijd van zes maanden zonder toezicht.

Alec
Lees ook:
Alec Baldwin aangeklaagd door leden filmcrew na schietincident

In mei moet hij naar verwachting nog getuigen in de zaak die is aangespannen tegen Alec Baldwin. De acteur en hoofdrolspeler in de westernfilm, staat dan terecht voor dood door schuld. Hij vuurt tijdens een oefening de revolver af waardoor Hutchins dodelijk gewond raakte. Ook wapensmid Hannah Gutierrez Reed moet hierom voorkomen.

'Vervolging Alec Baldwin slaat in VS in als een bom'

05:54
Familie
Lees ook:
Familie Halyna Hutchins klaagt Alec Baldwin en producers Rust aan