Ga naar de inhoud
Entertainment

Jolien, Bart en Jason: dit is hun Big Brother-avontuur in een notendop

Finalisten Big Brother Beeld © RTL

Na 86 dagen is vanavond het 'Big Brother'-avontuur voorbij. Na zo'n drie maanden weten we of Jason, Jolien of Bart de winnaar is van dit seizoen. Maar hoe is hun tijd in het 'Big Brother'-huis geweest?

Jason en Bart zitten vanaf de eerste dag in het Big Brother-huis. Jolien zit er niet veel korter in: zij maakt vanaf de tweede week het huis onveilig. 

Jason heeft het het moeilijkst gehad in het huis. De enige Nederlander in de finale heeft een emotionele rollercoaster doorstaan. Door een eerste opdracht buiten het Big Brother-huis die Jason doet, mist hij meteen de eerste gesprekken met de andere bewoners. Ook als hij terugkeert in het huis lijkt hij buiten de boot te vallen. Hierdoor wordt hij al snel door zijn medebewoners weggestemd. 

Maar dat is in Confusion Week. Hij verlaat niet echt het huis, maar wordt naar een soort control room gebracht. Hier kan hij de bewoners volgen (en dus ook afluisteren). Hoewel dat een groot voordeel oplevert, is het voor Jason toch afzien. Hij moet het een paar dagen zonder menselijk contact doen. Bij zijn terugkomst twijfelt hij openlijk over zijn deelname, maar zijn fans geven hem een steuntje in de rug door middel van een vliegtuigje. Met de tekst #TeamJason krijgt hij nieuwe energie. Het is het begin van persoonlijke groei. 

Big
Lees ook:
Big Brother-fans regelen vliegtuigje voor Jason: 'Echt bizar'

Hoe anders is het voor Bart. Hij ligt goed in de groep. Met de nadruk op ligt. Want hoewel Bart militair is, ligt hij veel op de bank. Hij doet niet veel: van koken heeft hij bijvoorbeeld geen kaas gegeten. Maar dat betekent niet dat hij niet voor zijn medebewoners klaarstaat. Zo weet hij Chiara te troosten op een moeilijk moment en verrast hij Jolien met coins, die zij dan niet heeft. In Rob heeft hij een ware vriend gevonden. 

Bart is dol op zijn vrouw en dochter. In de een-na-laatste week wordt hij verrast met een bezoek van zijn kind aan het Big Brother-huis. Tijdens de bekende freeze mag hij niet bewegen terwijl zijn dochter naast hem staat. Jolien kan het niet aanzien en vertelt dat hij gewoon zijn dochter moet knuffelen. Hij is ontzettend dankbaar voor dit moment.

Er
Lees ook:
Er lijkt hoop op een nieuw seizoen Big Brother... maar onder voorbehoud

Jolien komt iets later in het huis en vindt vooral bij Charlotte veel steun. Ze keert zich na de komst van Chiara wel wat meer tegen Charlotte, zo noemt ze haar bijvoorbeeld 'achterbaks'. Toch blijft Jolien vrienden met Charlotte. Ze bevindt zich daardoor in een spagaat, aangezien Chiara niks van Char moet hebben. Jolien heeft het gevoel dat ze in het begin niet zichzelf heeft kunnen zijn en zich stil heeft gehouden. Maar sinds een paar weken durft ze zich meer uit te spreken en laat ze niet meer over zich heen lopen. 

Jolien wordt op een gegeven moment verrast met de komst van haar hond. Ook dit gebeurt tijdens een freeze. Ze barst in huilen uit, want ze mag haar trouwe viervoeter niet knuffelen. Ook mist ze tijdens haar avontuur haar vriend met wie ze al veertien jaar een relatie heeft en met wie ze is verloofd. Over hem krijgt ze zelfs een erotische droom, wat opgemerkt wordt door haar medebewoners. 

Je ziet de liveshow van Big Brother met de bekendmaking van de winnaar vanavond om 20.00 uur bij RTL 5.