Ga naar de inhoud
Entertainment

Bridget Maasland in tranen om beledigen Kelly van der Veer: 'Niet over nagedacht'

Bridget Maasland en Kelly van der Veer Beeld © ANP

Bridget Maasland (48) is in de nieuwe documentaire 'Kelly' erg emotioneel om een beledigende opmerking die zij ooit heeft gemaakt over Kelly van der Veer (42). De presentatrice is sinds kort tot inkeer gekomen dat die opmerking nooit gemaakt had mogen worden.

"Ik denk dat het me zo raakt, omdat ik zelf ook onder een minderheid val"

De documentaire Kelly, die te zien is bij Prime Video, gaat over Kelly van der Veer. Kelly is geboren in het lichaam van een man, maar heeft zich altijd vrouw gevoeld. Door haar deelname aan het eerste seizoen van Big Brother wordt zij in één klap superberoemd. Maar het feit dat zij transgender is, wordt - helemaal in die tijd - nog niet door iedereen geaccepteerd. In de media wordt er dan ook vaak de draak met Kel gestoken. 

Moeder
Lees ook:
Moeder Kelly van der Veer liep huilend supermarkt uit door roddelbladen

Zo ook door Bridget Maasland. In 2014 heeft zij het in Shownieuws over de Beau Monde Awards en hoe ongemakkelijk het is als twee mensen dezelfde jurk dragen op hetzelfde evenement. Tijdens het awardsgala in 2007 dragen Bridget en Kelly ook dezelfde jurk. Iets wat Bridget enorm beschamend vindt, vertelt ze in 2014 in Shownieuws. "Ik heb dat ook weleens gehad, maar bij mij had een man het aan", lacht Bridget verwijzend naar Kelly. 

Iets wat zij zelf als grap ziet, is enorm beledigend. "En dan ook nog eens pontificaal op tv, waar iedereen naar zit te kijken, prime time. Bridget, what the fuck?!" vertelt Kelly in haar eigen docu. Ook Bridget komt aan het woord. "Niet beseffend dat dat überhaupt pijnlijk zou kunnen zijn of iemand zou kunnen schaden. Niet over nagedacht. De grap gaat voor de belediging."

Bridget
Lees ook:
Bridget Maasland blij dat Gordon gaat trouwen: ‘Ik gun het hem zo’

Dan raakt Bridget emotioneel en pinkt ze een traantje weg. "Ik denk dat het me zo raakt, omdat ik zelf ook onder een minderheid val. Ik ben een vrouw en helaas wordt er nog steeds ontzettend seksistisch met vrouwen omgegaan. Daar ben ik zelf een heel goed voorbeeld van. Afgelopen jaar was ik een goed mikpunt voor zowel mannen als vrouwen", vertelt ze in de docu.

Dan benadrukt ze: "Ik denk dat ik het in één keer snapte, of zo." Hoewel Bridget niet in Kelly's hoofd kan kijken, snapt ze nu wel dat haar opmerking beledigend is geweest. "Het is heel iets anders, maar ik snap wel dat het naar is om iemand weg te zetten voor iets wat die niet is of waar iemand helemaal niks aan kan doen."

De documentaire Kelly is nu te zien bij Prime Video.

Kelly van der Veer krijgt eigen docu bij Prime Video

00:55