Ga naar de inhoud
Entertainment

Guus Meeuwis stopt met Groots met een Zachte G-concerten

Guus Meeuwis Beeld © ANP

Guus Meeuwis (51) stopt met Groots met een Zachte G-concerten. Dat heeft de Brabantse zanger donderdag bekendgemaakt. De reeks in 2024 wordt de laatste editie van de concertserie in het Philips Stadion in Eindhoven.

"Ik voel zelf dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging"

Met het besluit van de 51-jarige zanger komt er na zeventien jaar een einde aan de stadionconcerten van Meeuwis. Als reden geeft de zanger dat het na al die jaren gewoon tijd is voor iets anders. "Het is niet op, het is juist in volle bloei. Maar ik voel zelf dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging", zegt hij donderdag aan tafel bij talkshow Khalid & Sophie op NPO 1.

Jarige
Lees ook:
Jarige Guus Meeuwis verrast door gezin: 'Heb er zelf niet veel mee'

Groots met een Zachte G begint in 2006 en is sindsdien vrijwel jaarlijks te zien geweest in het Philips Stadion in Eindhoven. Guus is bekend van hits als 'Het is een nacht', 'Per spoor', 'Verliefd zijn', 'Brabant' en 'Proosten'.

Paul Voor Je Neus: Guus Meeuwis snapt bierdouche niet: 'Gewoon opdrinken'

09:30
Flemming
Lees ook:
Flemming wil in voetsporen Guus Meeuwis treden: 'Feest met grote F'

De eerstvolgende editie van de concertreeks is in juni 2023. Over de plannen voor na Groots met een Zachte G kon Meeuwis nog niets zeggen. "Ik heb behoefte aan weer zo'n spontane inval die dan weer leidt tot dit", zegt hij in de talkshow.