Ga naar de inhoud
Entertainment

GTST-exit Bas Muijs? Meerdijk is 'helemaal klaar' met Stefano

Bas Muijs als Stefano in GTST Beeld © RTL/screenshot GTST 30 maart

Heel Meerdijk lijkt schoon genoeg te hebben van Stefano Sanders. De broer van Ludo jaagt ie-de-reen tegen zich in het harnas, zeker in de aflevering van donderdagavond. Is het tijd voor het personage van Bas Muijs (46) om weer afscheid te nemen van 'Goede Tijden, Slechte Tijden'?

"Opzouten!"

Stefano maakt zich de afgelopen tijd allesbehalve geliefd in het soapdorp van GTST. Zo spant hij met Nina Sanders (Marly van der Velden) samen om zijn broer Ludo het leven zuur te maken en duikt hij met de veel jongere Merel Verduyn (Sophie Bouquet) het bed in. Als ook Nina en Merel niks meer van hem moeten hebben, slaat Stefano verbaal flink om zich heen.

Zo sneert hij naar Shanti (Bertrie Wierenga), de vrouw van zijn goede vriend Rik (Ferri Somogyi) die een stilgeboorte had: "Jezus Christus, wie denk je dat je bent? Je gaat mij betuttelen omdat je zelf geen kinderen kunt krijgen." En dan ontploft natuurlijk zelfs de empatische Rik. "Nu ga je te ver klootzak, opzouten!" schreeuwt-ie terwijl hij Stefano hardhandig uit zijn huis gooit. 

Rob
Bekijk ook:
Rob Goossens snapt niks van ophef rondom GTST-romance: 'Is dit alles?'

In de nieuwste aflevering gaat bereikt Stefano zijn dieptepunt. Nadat hij overeind krabbelt na de gooi van Rik, draaft hij naar het van de ondergang geredde Café De Koning. Al stomdronken bestelt Stefano een dubbele whisky met ijs. "Dat lijkt me niet zo'n heel goed idee", antwoordt Saskia (Tamara Brinkman). "Ik maak een espresso voor jou", besluit de lieve Laura (Jette van der Meij). "Ik wil helemaal geen espresso", bromt Stefano. "Ik wil gewoon whisky. Dat is toch niet zo moeilijk? (...) Jezus, stomme wijven zijn jullie allemaal." 

Vervolgens houdt Stefano ook in het chique De Rozenboom verbaal flink huis als hij Ludo daar tegen het lijf loopt. "Klerelijer dat je er bent", klinkt het. En: "Smerige bloedhond."

Bas
Lees ook:
Bas Muijs: 'Het is mentaal een enorme klap als je bijna dood bent'

Het moge duidelijk zijn: Stefano is een flinke stoorzender in verschillende verhaallijnen. Tijdens een nailparty vatten Shanti, Saskia en Nina de walging van Stefano goed samen. "Behoorlijk onuitstaanbaar", noemt Saskia de man die met haar jonge dochter het bed in is gedoken. Ook Shanti heeft geen goed woord meer voor hem over: "Ik had eerst met hem te doen, maar toen-ie zei dat ik hem betuttelde vanwege gebrek aan eigen kinderen, was ik er helemaal klaar mee." 

Aan het einde van de aflevering is te zien hoe Stefano rock bottom bereikt. Zwalkend met een fles vodka loopt hij langs het water, terwijl het kwijl over zijn kin loopt en hij hard schreeuwt. Geen fraai gezicht en een stap opzij zou zomaar de verdrinkingsdood van de dronken tor kunnen betekenen. Wat heeft Stefano hier eigenlijk nog te zoeken, met niemand die nog op hem zit te wachten na alle haat die hij zelf oogst?

 

Primeur
Lees ook:
Primeur in GTST met mooie nieuwe liefdesverhaallijn: 'Ik ben verliefd'

Gelukkig laat GTST dat niet het lot van Stefano zijn. Hij lijkt voor de aflevering eindigt tot inkeer te komen en gooit de fles vodka in het water terwijl het nummer You Don't Own Me van Tamino te horen is. Weet hij zich los te maken van (de haat naar) Ludo, het goed te maken met zijn vrienden en familie en een gelukkige toekomst tegemoet te gaan, ín Meerdijk? 

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien op RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland.

GTST-actrice
Lees ook:
GTST-actrice Noël van Kleef inspireerde kijkers: 'Zoveel berichten in mijn inbox'

Bas Muijs keert vorig jaar zomer terug als vast personage in GTST, na enkele comebacks sinds zijn eerste vertrek in 2005. Het is een emotioneel wederkeren, aangezien hij enkele maanden voor zijn comeback een hartinfarct krijgt, vertelt hij destijds in RTL Boulevard: 

Bas Muijs terug in GTST: 'Tranen op de set gelaten'

01:57