Ga naar de inhoud
Entertainment

BOOS haalt verhaal bij familie Real Housewife Susanna Klibansky

Susanna, Louis en Joseph Klibansky Beeld © ANP

De nieuwe aflevering van 'BOOS' doet letterlijk en figuurlijk veel stof opwaaien. Tim Hofman (34) stapt in zijn YouTube-programma dit keer af op het bedrijf waar Real Housewife Susanne Klibansky (38) werkt, namelijk van haar zwager en wereldberoemde kunstenaar Joseph Klibansky (39).

"Wij zijn enorm geschrokken"

De redactie van BOOS ontvangt zorgwekkende klachten over de werkomstandigheden in de studio van ondernemer Joseph Klibansky in Naarden, die menig beroemdheid tot zijn klantenkring mag rekenen. Voormalige werknemers van de kunstenaar, die ook te zien is in The Real Housewives of Amsterdam, beklagen zich over gezondheidsklachten als misselijkheid, duizeligheid, longklachten en hoofdpijn door 'gevaarlijke en kankerverwekkende stoffen en dampen' en 'slechte ventilatie' in de studio. Ook zou er sprake zijn van een onaangename sfeer en zelfs angst op de werkvloer. "Tegen werknemers die weg willen wordt gezegd dat ze nooit meer een baan in de kunstwereld gaan vinden", klinkt het onder meer. 

Zowel Susanna's man Louis als zijn broer Joseph staan Tim in de uitzending voor de camera te woord. Tijdens het beantwoorden van Tims vragen over de veiligheid, wijst Joseph onder meer op uitgevoerde controles door de arbeidsinspectie. "We hebben letterlijk allerlei vormen qua bescherming waar mogelijk", zegt hij. Opvallend is dat beide broers al gauw verwijzen naar 'jaloezie' onder 'samenspannende' oud-werknemers. "Soms zijn mensen gewoon zuur. Ze willen zo min mogelijk werken voor zo veel mogelijk geld. Ze melden zich zo vaak mogelijk ziek. Wij hebben in de loop der jaren een paar rotte appels gehad die gewoon altijd zo min mogelijk doen, altijd te laat komen, altijd een waarschuwing nodig hebben." 

Tim
Lees ook:
Tim Hofman vraagt donaties voor grote ambities BOOS

Op hun site geeft de Klibansky-familie nog een uitgebreide verklaring naar aanleiding van de BOOS-aflevering. "Wij zijn enorm geschrokken over de onjuiste aantijgingen die naar ons worden gedaan met betrekking tot onze werkwijze, materiaalkeuze, veiligheid, gezondheid en de werksfeer binnen onze organisatie", valt hierin onder meer te lezen. Ook linken ze naar onafhankelijke rapporten die de veiligheid van de werkomstandigheden moeten bewijzen. 

Het familiebedrijf laat weten 'bedreigingen' te hebben ontvangen van 'ex-medewerkers die van plan waren naar de media te stappen en hiermee een financiële slag proberen te slaan'. "Wij vinden het teleurstellend dat een onderzoeksprogramma als BOOS zich uitsluitend laat leiden door misleidende verhalen van anonieme ex-medewerkers, waarbij volledig voorbij wordt gegaan aan het feit dat verschillende ex-werknemers niet naar behoren presteerden en hun contract niet werd verlengd."

Je kunt de BOOS-aflevering hieronder bekijken.

The
Lees ook:
The Real Housewives of Amsterdam gaat verder zonder déze smaakmaker