Ga naar de inhoud
Entertainment

ITV en EO verzekeren veilige sfeer bij nieuwe talentenshow Zing!

Giovanca Ostiana en Anne-Mar Zwart in Zing! Beeld © EO

De EO heeft voorafgaand aan de opnames van de nieuwe talentenjacht 'Zing!' met producent ITV al gesproken over een 'veilige werkomgeving'. De omroep laat donderdag desgevraagd weten dat dit 'als eerste onderwerp' is besproken.

Zing! is de eerste talentenjacht die ITV produceert sinds The Voice of Holland. Woensdag verscheen het rapport van het externe onderzoek dat advocatenkantoor Van Doorne deed naar de situatie achter de schermen bij het RTL 4-programma. Het bureau concludeerde dat er 'ongepast gedrag' had plaatsgevonden en dat met meldingen bij leidinggevenden van de producent niets leek te zijn gedaan. ITV bood woensdag excuses aan 'aan iedereen die enige vorm van ongepast gedrag rond het maken van The Voice of Holland heeft ondervonden'.

Giovanca
Lees ook:
Giovanca Ostiana en Anne-Mar Zwart op zoek naar beste zanggroep

De EO laat in reactie op het rapport weten veel waarde te hechten aan een veilige werkomgeving en dat het onderwerp daarom voorafgaand aan de samenwerking is besproken. "Een veilige sfeer om in te werken en te produceren blijft altijd onderwerp van gesprek op verschillende momenten en niveaus", zegt de omroep. "ITV en de EO hebben alle benodigde maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat kandidaten en medewerkers zich veilig kunnen voelen tijdens de komende opnames van Zing!"

Slachtoffers
Lees ook:
Slachtoffers The Voice staan open voor gesprek met RTL-directie

In Zing!, dat later dit jaar te zien is op NPO 1, strijden zanggroepen tegen elkaar. Het programma wordt gepresenteerd door Giovanca Ostiana en Anne-Mar Zwart.