Ga naar de inhoud
Entertainment

Quinty Trustfull wil op natuurlijke manier oud worden: 'Zonder sleutelen'

Quinty Trustfull Beeld © ANP

De 51-jarige presentatrice Quinty Trustfull omarmt het proces van ouder worden enorm. Zo vindt ze het, anders dan menig ander BN'er, niet nodig om de natuur een handje te helpen. Aan '100% NL' legt ze uit waarom.

“Ik omarm vijftig worden met heel mijn hart"

Quinty heeft vorig jaar de 50 aangetikt en dat vindt ze helemaal prima, zegt ze in het blad. “Ik omarm vijftig worden met heel mijn hart." De reden waarom is een verdrietige: de presentatrice geeft aan dat ze 'te veel' mensen heeft verloren in haar leven om 'moeilijk' te doen over haar leeftijd. "Mijn moeder was achtenvijftig, de broer van Orlando [haar man, red.] overleed op zijn negenentwintigste en hij raakte zijn beste vriend kwijt toen hij zesentwintig was. Dat zijn wel dingen die een enorme klap hebben gegeven en het maakt dat je alles in perspectief ziet."

Slapeloze
Kijk ook:
Slapeloze nacht voor Quinty Trustfull na onverwachte stop Koffietijd

Dat haar lichaam en gezicht met de tijd ook verouderen, vindt de presentatrice dus helemaal niet zo boeiend. “Het is ook de reden waarom ik gewoon op een natuurlijke manier oud wil worden, zonder aan mezelf te laten sleutelen, en daar ook content mee te zijn.”

Gelukkig heeft ouder worden ook zo zijn voordelen. De presentatrice droomt er namelijk van om oma te worden. "Ik kan niet wachten. Dat je eigen kind een ouder wordt, is volgens mij het mooiste wat je kunt meemaken." Toch wil ze haar dochter Moïse, die een relatie heeft met zanger Kaj van der Voort, geen druk opleggen. "Uiteindelijk is het ’t allerbelangrijkste dat je kinderen gelukkig zijn. En mocht het zo zijn dat Orlando en ik ooit opa en oma mogen worden, dan zie ik dat als een godsgeschenk.” Mocht het ooit zover komen dan hoeft haar dochter niet lang na te denken over een oppas: "Ik heb ook al gezegd: ‘Je hoeft allebei niet te stoppen met werken, want ik kan altijd oppassen’. Ook al zit ik in het buitenland, ik kom terug. Ik ben zo gek op kleine kinderen.”

Wie ook heel graag oma wil worden, is Patricia Paay:

Quinty
Lees ook:
Quinty Trustfull straalt na telefoontje van George Clooney

Patricia Paay heeft één grote wens: 'Oma worden'

00:53