Ga naar de inhoud
Entertainment

Staatssecretaris Uslu: 'Slachtoffers The Voice waren niet veilig'

Gunay Uslu Beeld © ANP

Volgens Gunay Uslu, Staatssecretaris Cultuur en Media, onderstreept de conclusie van het onderzoek van ITV over de misstanden bij 'The Voice' het belang van een cultuuromslag in de cultuur- en mediasector. Dat laat zij weten in een reactie aan RTL Boulevard. "Slachtoffers voelden zich niet veilig en wáren ook niet veilig."

"Inmiddels is al een aantal zaken in gang gezet, ook vanuit de sector"

Volgens Uslu bevestigt het onderzoek het eerdere beeld over de misstanden bij The Voice. "Er bestond een cultuur waarin grensoverschrijdend gedrag kon plaatsvinden. Slachtoffers voelden zich niet veilig, en wáren ook niet veilig." Volgens de staatssecretaris is een cultuuromslag nodig in de sector. "Inmiddels is al een aantal zaken in gang gezet, ook vanuit de sector. Namens het kabinet is regeringscommissaris Hamer hiermee hard aan de slag."

Onderzoek
Lees ook:
Onderzoek The voice of Holland toont verziekte cultuur aan

ITV stelde vorig jaar een onderzoek in nadat Tim Hofman in zijn YouTube-serie BOOS misstanden bij The voice of Holland aan het licht bracht. Verschillende belangrijke personen zouden zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. De resultaten van het onderzoek bevestigen dit. Het onderzoek onthult ongepast gedrag door verschillende personen en in verschillende vormen, waaronder verbale opmerkingen, digitale berichten en fysiek contact.

Hier lees je meer over de bevindingen van het onderzoek.