Ga naar de inhoud
Entertainment

Contactverbod voor ex-vrouw Queens of the Stone Age-frontman

Queens of the Stone Age-frontman Josh Homme (49) heeft voor het eerst gereageerd op de juridische strijd met zijn ex Brody Dalle (44). De zanger laat in een verklaring aan Amerikaanse media weten dat Dalle een contactverbod van een jaar en elf maanden heeft gekregen en dus uit zijn buurt en de buurt van hun kinderen moet blijven.

"Vanwege de aanhoudende onwaarheden, de herhaaldelijke schendingen van de privacy van de kinderen en de daardoor opgelopen emotionele schade is het tijd om de waarheid te vertellen"

Homme en Dalle, bekend als zangeres van The Distillers, gingen in 2019 na een huwelijk van veertien jaar uit elkaar. De twee beschuldigden elkaar van huiselijk geweld en hadden de rechter allebei om een contactverbod verzocht. Homme kreeg vorig jaar de volledige voogdij over hun drie kinderen.

Volgens de zanger bleef zijn ex hem en hun kinderen daarna lastigvallen en werd haar een contactverbod opgelegd. Homme koos er naar eigen zeggen bewust voor niet met de media over de situatie te praten maar voelt zich nu toch genoodzaakt. "Vanwege de aanhoudende onwaarheden, de herhaaldelijke schendingen van de privacy van de kinderen en de daardoor opgelopen emotionele schade is het tijd om de waarheid te vertellen."

De zanger hoopt dat zijn reactie een einde maakt aan de 'speculaties' en dat zijn gezin met rust gelaten wordt. Homme besluit zijn verklaring met de hoop dat hij en zijn ex in de toekomst 'vredig' de voogdij over hun kinderen kunnen delen. Komend najaar staat er volgens de Amerikaan weer een zitting gepland over de voogdijregeling.

Het bericht van Homme komt vlak voor de aftrap van de tournee van Queens of the Stone Age. In juni staat de band ook op Pinkpop.

Bron: ANP/RTL Boulevard