Ga naar de inhoud
Entertainment

Yvon Jaspers licht tipje van de sluier op over nieuw seizoen BzV

Boer zoekt Vrouw Europa Beeld © KRO-NCRV/Linelle Deunk

Nog heel even en dan kunnen we weer genieten van een nieuw seizoen van 'Boer zoekt Vrouw Europa'. Yvon Jaspers (50) speelt opnieuw cupido voor vijf boeren die in het buitenland wonen. In een Q&A met KRO-NCRV vertelt ze erg veel zin te hebben in het nieuwe seizoen en licht ze ook meteen een tipje van de sluier op.

"We hebben een club van vijf om trots op te zijn!"

Volgens Yvon doen er vijf totaal verschillende types mee aan het nieuwe seizoen. "De afgelopen maanden heb ik de vijf nieuwe boeren goed leren kennen. Met allemaal heb ik een paar dagen opgetrokken, meegeholpen op het bedrijf, hun familie ontmoet en gezien wat voor leven zij leiden. Alle vijf zijn ze totaal anders. Niet alleen de bedrijven, de landen en leeftijden, maar ook hoe hun dagelijks leven eruitziet."

Yvon
Lees ook:
Yvon Jaspers deelt update over aangevallen hond: 'Wil alleen maar onder tafel liggen'

Toch hebben de boeren ook één ding gemeen en dat is dat ze niet langer alleen willen zijn. "Ik kijk er zo ontzettend naar uit om met vrouwen en mannen die kant op te reizen en hopelijk de liefde te zien opbloeien", aldus Yvon. Dat ze deze keer weer voor boeren in het buitenland hebben gekozen, heeft volgens Yvon alles te maken met het feit dat ze ontzettend veel aanmeldingen kreeg van boeren over de grens. 

Hond
Lees ook:
Hond Yvon Jaspers te grazen genomen: 'Stond er machteloos bij'

Yvon realiseert zich maar al te goed dat de drempel om een brief te schrijven nu wat hoger kan liggen. "Wonen op een boerderij is voor velen al nieuw, maar op een boerderij zo ver weg is helemaal een grote stap. Toch zijn er mooie voorbeelden van boeren die eerder meededen aan een van onze internationale series die het geluk gevonden hebben en zelfs een gezinnetje hebben nu."

Yvon
Lees ook:
Yvon Jaspers wilde 50e verjaardag eigenlijk niet vieren: 'Faliekant mislukt'

In het nieuwe seizoen is in ieder geval een mix aan kandidaten te zien. "We hebben een club van vijf om trots op te zijn! Mannen en vrouwen. Akkerbouw en veehouderij. De oudste is in de zestig, de jongste is in de twintig. De plekken waar ze wonen zijn totaal verschillend. Maar als je eenmaal aan de keukentafel zit voelt het altijd weer als thuis. Ik heb het volste vertrouwen dat er mensen thuis zitten te kijken op 9 april die denken: yes, ik kruip in de pen en ga net als zij het liefdesavontuur aan."