Ga naar de inhoud
Entertainment

Gestolen gitaren Kensington vanavond aan bod in Opsporing Verzocht

Kensington Beeld © ANP

Het programma 'Opsporing Verzocht' besteedt dinsdagavond aandacht aan de diefstal van de gitaren van Kensington-gitarist Casper Starreveld (36). De kostbare instrumenten werden in de nacht van 11 op 12 februari ontvreemd uit een muziekstudio in Benschop. In de uitzending op NPO 2 doet Starreveld zelf ook een oproep, meldt AVROTROS.

"Ik heb me er wel een beetje bij neergelegd dat ze forever ever weg zijn"

De oproep in het tv-programma lijkt de laatste hoop voor de bekende gitarist. Vorige week vertelde Casper voor aanvang van de 3FM Awards in Den Haag nog aan het ANP dat hij ervan uitging dat de instrumenten niet meer zouden terugkomen. "Ik heb me er wel een beetje bij neergelegd dat ze forever ever weg zijn. En ergens denk ik soms ook dat ik het misschien moet zien als een afronding van deze periode met de band. Dat ik met zowel een nieuwe zanger als nieuwe gitaren door moet", vertelde hij, verwijzend naar het recente vertrek van zanger Eloi Youssef. "En af en toe denk ik gewoon een heleboel scheldwoorden."

Eloi
Lees ook:
Eloi Youssef bedankt Kensington-fans: 'Ik erken jullie verdriet'

De diefstal van de gitaren van Casper staat niet op zichzelf. In februari en maart werd ook bij andere muziekstudio's in Doorn en Hoogeloon ingebroken. Ook daar is voor tonnen aan apparatuur en instrumenten meegenomen. Ook die zaken komen dinsdag in Opsporing Verzocht aan bod.

Gitaren
Lees ook:
Gitaren van Kensington-gitarist gestolen: 'Ontzettend k*t'