Ga naar de inhoud
Entertainment

Johnny de Mol: 'Einde HLF8 na alles wat is gebeurd extra zuur'

Beeld © RTL 4/screenshot Humberto op Zondag 27-3

Johnny de Mol (44) vindt het einde van 'zijn' talkshow 'HLF8' juist door alles wat hij en de redactie hebben meegemaakt 'extra zuur'. Dat vertelde de presentator zondag bij 'Humberto Op Zondag'.

"Ik was geloof ik de eerste die zichzelf canceld"

"We hebben veel meegemaakt met elkaar en dat je dan moet stoppen is extra zuur." Zo heeft de redactie onder meer de coronapandemie doorgemaakt en moest Johnny tijdelijk zijn werk neerleggen vanwege beschuldigingen van wangedrag aan zijn adres. "Ik was geloof ik de eerste die zichzelf cancelde." De beschuldigingen hadden veel invloed op zijn leven, gezin en hoe hij in het leven stond, vertelde Johnny aan tafel bij presentator Humberto Tan.

Johnny
Lees ook:
Johnny de Mol: 'Einde van HLF8 kwam voor ons onverwacht'

HLF8, dat op SBS6 te zien is, moet uiteindelijk stoppen vanwege te lage kijkcijfers. "We weten allemaal dat deze wereld draait om kijkcijfers", zei Jonny daarover. Die namen de laatste maanden wel toe. "Helaas was de opmars net te laat."

Johnny
Lees ook:
Johnny de Mol 'dankbaar' dat hij weer HLF8 presenteert

Ergens vond de presentator de beëindiging van de talkshow te snel besloten, vertelde hij. "We hopen nog steeds dat ze morgen bellen." Maar hij ziet het programma niet meer terugkeren en heeft 'echt wel afscheid genomen'. Johnny gaat een reisprogramma maken in Botswana, werd in Humberto Op Zondag onthuld.

Talpa
Lees ook:
Talpa 'ontzettend blij' met comeback Johnny de Mol bij HLF8

Eerder deze maand werd bekendgemaakt dat Talpa na vier seizoenen met HLF8 stopt vanwege 'ongewenste resultaten'. De talkshow was in de zomer van 2021 voor het eerst op televisie te zien. In eerste instantie werd het programma alleen door Johnny gepresenteerd en was Hélène Hendriks de vaste invalster. Johnny legde eind april vorig jaar zijn werkzaamheden bij de talkshow neer vanwege de beschuldigingen van wangedrag. Hélène en Leonie ter Braak namen toen de presentatie over. Sinds begin dit jaar is Sam Hagens de hoofdpresentator. Ook keerde Johnny terug voor één avond per week.