Ga naar de inhoud
Entertainment

Pim Lammers genomineerd voor Woutertje Pieterse Prijs

Pim Lammers Beeld © ANP

Schrijver Pim Lammers (29) is met zijn dichtbundel 'Ik Denk Dat Ik Ontvoerd Ben' genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs. Dat maakte Frits Spits (75) zaterdag bekend in het radioprogramma 'De Taalstaat'. De prijs voor het mooiste kinderboek van het jaar wordt dit jaar voor de 36e keer uitgereikt. Dit gebeurt op 8 april, in hetzelfde programma.

Ik Denk Dat Ik Ontvoerd Ben is een bundel vol gedichten over de bijzondere band en gevoelens tussen familieleden in traditionele of juist heel moderne families. Het boek stond recent hoog in de bestsellerlijst, nadat Pim zich terugtrok als dichter voor de Kinderboekenweek. Dat deed hij omdat hij doodsbedreigingen had ontvangen.

Dit gebeurde nadat een christelijke lobbygroep, Monique Smit en Kim Feenstra zonder enige context een aantal regels uit een oud gedicht van Pim voor volwassenen hadden gedeeld.

Pim
Lees ook:
Pim Lammers krijgt staande ovatie bij opening Boekenbal

De andere boeken die in de race zijn voor de prijs zijn Vandaag Houd Ik Mijn Spreekbeurt Over de Anaconda van Bibi Dumon Tak, Mot En De Metaalvissers van Sanne Rooseboom, Ik Ben Hier van Joke van Leeuwen en Patroon van Marco Kunst.

Politie
Lees ook:
Politie hoort twee verdachten voor bedreigen Pim Lammers