Ga naar de inhoud
Entertainment

Hans Kazàn piekert niet over pensioen: 'Is niks voor mij'

Hans Kazàn Beeld © ANP

Het zijn heuglijke dagen voor Hans Kazàn. Niet alleen zit de goochelaar vijftig jaar in 'het vak' en bereikt hij in goede gezondheid de leeftijd van zeventig jaar, ook komt zijn biografie uit. En hoewel het boek 'Hans Kazàn, De Man Die Bijna Alles Kan' toch echt over zijn eigen leven gaat, wist biograaf Michel van Zeist de jubilaris toch te verrassen met verhalen die hij zelf niet kende.

"Ik leef nog en het borrelt"

Biograaf Michel an Zeist is niet zomaar een biograaf, vertelt Hans. Hij was als kind al fan van de goochelaar en is door Hans zelf ook gaan goochelen. "Een van zijn grootste wensen was om een biografie over mij te schrijven. Dus hij vroeg mij: mag ik dat doen? Mag ik in jouw leven grasduinen? Dus heb ik hem een doos met krantenknipsels gegeven en daar is hij mee aan de slag gegaan. Hij heeft werkelijk waar honderden mensen gesproken en verhalen en foto's boven water gehaald waarvan ik het bestaan niet eens meer wist. Het is wonderbaarlijk."

Hans
Lees ook:
Hans Kazàn brak met ouders vanwege zijn vrouw Wendy: 'Moesten haar niet'

Een van Hans' gaafste ontdekkingen is de rol die hij heeft gespeeld in het leven van Antje Monteiro. De nu bekende musicalster, was in de jaren negentig assistente in De Hans Kazàn Magic Show, de RTL 4-show die hij presenteerde.

"Antje werd bij mij geïntroduceerd door de regisseur van het programma. Wat bleek nou, en dat heb ik dus gelezen in mijn eigen biografie, deze baan was op dat moment het geluk in haar leven. Ze was net gescheiden, alleenstaande moeder van Romy en haar vader was net overleden. Er ging veel mis en ze had iets nodig op haar op te peppen en daar heb ik dus een rol in gespeeld."

Het gaat goed met Hans. Dat was een jaar geleden wel anders toen hij met hevige misselijkheidsklachten in een Spaans ziekenhuis lag. Hij viel kilo's af, maar artsen konden maar niet vinden wat er aan de hand was. Uiteindelijk bleek het een combinatie van bepaalde medicijnen die de misselijkheid veroorzaakte. "Toen dat was gevonden, verdween de misselijkheid als sneeuw voor de zon. Sindsdien voel ik me weer helemaal gezond en gelukkig."

Hans
Lees ook:
Hans Kazàn viert mijlpalen uitbundig na gezondheidsproblemen

Goochelshows geeft Hans nog steeds, maar hij legt zich nu voornamelijk toe op het geven van lezingen voor bedrijven en organisaties, vooral over omgaan met tegenslag. Al gaat het toverstokje ook dan in de binnenzak mee.

"Voorgesprekken voor zulke bijeenkomsten eindigen steevast met 'en dan heb ik nog één vraag...' Ik wacht dat niet eens meer af, want ik weer wat er dan komt. Ja, zeg ik dan, ik zal aan het einde nog een paar leuke trucs doen", lacht Hans. "Tuurlijk. Het is mijn hele leven mijn hobby geweest en ik doe het nog steeds met veel plezier. Maar ik heb ook zeventig jaar levenservaring en die wil ik graag delen."

Zoons
Lees ook:
Zoons Hans Kazàn stoppen na 27 jaar toeren met illusionistentrio

Aan pensioen moet de in Spanje wonende goochelaar dan ook nog lang niet denken. "Nee zeg, dat is helemaal niks voor mij. Ik moet altijd bezig blijven en plannen maken", zegt hij. "Ik leef nog en het borrelt. Hoe zeggen ze dat? Ik ben alive and kicking!"