Ga naar de inhoud
Entertainment

Trio Het Roer Om keihard genaaid door investeerder: 'Droom spat uiteen'

Het Roer Om Beeld © Het Roer Om/Talpa

In 'Het Roer Om' volgen we stellen en gezinnen die Nederland verlaten om een nieuw leven op te bouwen in het buitenland. Deze week maken we kennis met Jesse en Jeremy, die samen met hun goede vriend Bart van Brabant naar Gran Canaria verhuizen. De heren zijn toe aan een nieuw avontuur en zijn van plan in de zonovergoten badplaats Maspalomas een vervallen kroeg om te toveren tot een draq queen bar. Maar die plannen pakken totaal anders uit...

"Ik ga niet terug naar Nederland. Ik ben thuis hier"

Een locatie hebben ze al, maar voordat de heren kunnen shinen op het podium moet er nog heel wat gebeuren. Veel geld om de boel op te knappen is er niet. Ooit was er genoeg spaargeld, maar inmiddels is dat flink ingedikt. Maar daar hebben ze iets op gevonden: Omdat de mannen zelf niet genoeg geld hebben voor de verbouwing, heeft het drietal met de eigenaar van het pand afgesproken dat hij alles voorschiet. Die 200.000 euro moeten ze natuurlijk wel terugverdienen, pas daarna delen ze mee in de winst. Het wordt dus zuinig aandoen en zoveel mogelijk leven van hun spaargeld.

Het
Lees ook:
Het Roer Om-koppel Alex en Rick deelt update: 'Al boekingen binnen'

Bart, Jeremy en Jesse hebben dan ook besloten met zijn drietjes te gaan samenwonen, om zo kosten te besparen. "We hebben gewoon heimwee naar een plek dat niet ons huis is", leggen ze hun keuze uit om ondanks de geldzorgen tóch te gaan. "Dat is een van de voornaamste redenen dat we nu willen gaan."

Hoewel hun huidige woonsituatie (drie man op 30 vierkante meter) niet echt optimaal is, heeft de bar - hun grote droom - prioriteit. De bareigenaar heeft al wat werklui aan het werk gezet, maar ook de toekomstige eigenaren moeten hun mouwen opstropen.

Kinderen
Lees ook:
Kinderen de dupe van verhuizing Het Roer Om: 'Vaak verdrietig'

Maar net als ze lekker bezig zijn, wordt Bart opgenomen in het ziekenhuis vanwege een galblaasontsteking. Als hij weer thuis is krijgen ze een andere tegenslag te verwerken als de moeder van Jesse onverwacht komt te overlijden en ze naar Nederland moeten. Bart blijft achter en hoopt dat als ze terug zijn, de rust wederkeert. Maar dat gebeurt niet...

Jesse en Jeremy besluiten namelijk na twaalf jaar huwelijk er een punt achter de zetten. "Ik denk dat we een beetje vastliepen en het nu even tijd is om allebei aan ons eigen ding te werken en ons eigen terug te vinden als het ware", legt Jesse uit - die niet alleen de breuk, maar ook de dood van zijn moeder moet verwerken. "Er is gewoon echt veel gebeurd en ik weet niet waar ik moet beginnen met denken. (...) Ik hoop dat ik heel snel meer rust vind."

Volkszanger
Lees ook:
Volkszanger Ronnie uit Het Roer Om: hoe is het nu met? valt niet in de smaak: 'Patser'

Het gedoe met Jeremy en het verlies van zijn moeder zit hem hoog, maar Jesse wil alles op alles zetten om samen met Bart van de bar een groot succes te maken. Zijn toekomst ligt namelijk in Gran Canaria. Vlak voor de opening van de bar gebeurt het onvoorstelbare en keert Jeremy terug naar het eiland voor een verzoening met zijn ex. Hij zal geen rol meer spelen in het bedrijf, maar zal wel helpen tijdens de opening. Bovendien is hij een van de drag queens die optreedt.

Ook Bart moet van de baas even een stapje terug doen en mag zich niet meer bemoeien met het horecagedeelte. Alle stress in combinatie met zijn nieuwe functie zorgen voor flink wat spanningen en uiten zich eindelijk in een fikse ruzie, waarin manager Steven hem 'een luie kut' noemt.

Gezin
Lees ook:
Gezin uit Het Roer Om heeft boerderij alweer verkocht

Ondanks alle tegenslagen is de opening een daverend succes. Maar een paar dagen later wordt Bart op het matje geroepen bij de eigenaar, die hem vertelt dat de investering te groot is voor het risico dat hij neemt en daardoor heeft besloten om het zelf te gaan doen. "Het is een stukje droom die in één keer kapot knalt", vertelt een emotionele Bart na het gesprek. "Maar ik weet één ding heel zeker: ik ga niet terug naar Nederland. Ik ben thuis hier." Ook Jesse en Jeremy besluiten te blijven en binnen een paar weken hebben ze gelukkig alle drie een nieuwe baan.

Het Roer Om is donderdag om 20.30 uur te zien bij SBS6. 

Bron: RTL Boulevard