Ga naar de inhoud
Entertainment

John Wick 4 duurde oorspronkelijk bijna vier uur

John Wick 4 Beeld © Independent Films

De eerste versie van 'John Wick 4' duurde volgens regisseur Chad Stahelski (54) bijna vier uur. Er moest dus flink in de film geknipt worden om deze tot de uiteindelijke duur van 169 minuten, oftewel 2 uur en 49 minuten, te krijgen.

"Onze eerste versie was drie uur en 45 minuten lang, en zo voelde het ook"

"Onze eerste versie was drie uur en 45 minuten lang, en zo voelde het ook", zegt de filmmaker in gesprek met IndieWire over de film over sluipmoordenaar John Wick, gespeeld door Keanu Reeves. "We hadden echt iets van: oh, we zijn zwaar de klos."

Staande
Lees ook:
Staande ovatie voor Lance Reddick bij première John Wick 4

Editor Nathan Orloff heeft de zware kluif om in de film te gaan knippen. "Ik wilde dat John nog steeds het middelpunt van het universum was, dat alles terug naar hem leidde ook al gingen we juist steeds meer van hem af. Ik moest echt knippen, knippen, knippen. Het was gewoon een kwestie van eruit zeven wat we niet nodig hadden."

Prequelserie
Lees ook:
Prequelserie John Wick verschijnt in 2023 op Prime Video

Het weghalen van bepaalde stukjes levert de montage veel meer werk op dan gedacht. Stahelski laat zijn team namelijk de hele film opnieuw kijken om er zeker van te zijn dat 'de flow' gewoon door blijft gaan. "Mijn montageteam haat me waarschijnlijk, want telkens als we 30 seconden weghaalden, liet ik ze de film weer opnieuw bekijken. Alleen op die manier weet je of de film het juiste tempo heeft. Je ziet dat vaker in films, omdat ze het zien als losse stukjes en niet als geheel. Het laatste wat je wilt, is dat het een film wordt van allerlei stukjes aan elkaar."

Bron: ANP/RTL Boulevard