Ga naar de inhoud
Entertainment

Deze BN'ers doen mee aan de ramadan: 'Nee, ook geen water'

Boer Ayoub, Maryam Hassouni, Najib Amhali Beeld © ANP

De ramadan is aangebroken voor alle moslims. Ook in de BN'er-wereld zijn er heel wat mensen die meedoen aan deze heilige maand, waarin je van zonsopgang tot zonsondergang onder meer niet mag eten en drinken. In de komende weken storten déze bekende koppen zich op hun religie en het vasten.

"Een maand van liefde en zelfontwikkeling"

Najib Amhali 

Cabaretier Najib Amhali trapt de maand af met een oud fragment uit het jaar 2003. In zijn voorstelling 'Freefight' vertelde hij over de vastenmaand. "Er zijn mensen bezig hun lichaam en hun ziel te reinigen in dertig dagen of negenentwintig. Hangt een beetje van de stand van de maan en de zon af", legt hij hierin uit. Hij grapt: "Persoonlijk denk ik dat mensen daar meer tijd voor nodig hebben." 

Ook vertelt Najib in dit fragment wat hij zo bijzonder vindt aan deze maand. "Je voelt namelijk deze maand mee hoe het is als je het allemaal niet hebt hè. Niks eten, niet drinken, niet roken, geen seks. Van zonsopgang tot zonsondergang." 

Najib
Lees ook:
Najib Amhali vindt steun bij ramadan tijdens coronacrisis

Nasrdin Dchar 

Ook acteur Nasrdin Dchar zal deze maand vasten. Op Instagram heeft hij alvast een kijktip voor de mensen die ook aan de ramadan meedoen. Zijn drie toneelvoorstellingen zijn namelijk vanaf nu te zien bij Videoland. 'Misschien leuk voor de mensen die vasten om het te checken. 'De voorstellingen zijn Halal', grapt hij. 
 

René
Lees ook:
René Froger een week aan het sportvasten: 'Al 6 kilo kwijt'

Boer Ayoub

Boer Ayoub wenst al zijn vastende volgers een gezegende maand toe op zijn Instagram Stories. "Al mijn broeders en zusters die gaan vasten: ik hoop dat jullie je doelen gaan behalen deze ramadan." Ook zou hij het ontzettend leuk vinden als mensen die niet islamitisch zijn, ook een dagje of twee besluiten mee te vasten. "Dat wordt ook zeer gewaardeerd." 

Maryam Hassouni 

Actrice Maryam Hassouni deelt op haar eigen Instagram antwoorden op alle standaard-vragen die ze altijd krijgt tijdens de ramadan. Zo legt ze op sarcastische wijze uit dat ze óók geen water mag nuttigen tijdens het vasten. 'Nee bitch, ook geen water.' Verder heeft ze een bijzonder voornemen deze maand. 'Deze ramadan weiger ik stiekem op het toilet een broodje kaas naar binnen te werken met een verdwaalde dadel van iftar van de avond ervoor als ik ongesteld ben. Vrouwen krijgen van God dikke vrijstelling', legt ze uit. 'Sterker nog, als je vast [wanneer je ongesteld bent, red.], dan vast je voor Jan Doedel, want dat wordt toch ongeldig verklaard.' 

Alkan Çöklü

Acteur Alkan Çöklü deelt op zijn Instagram Stories waar de maand ramadan om draait volgens hem: 'Een maand tijd om terug te keren naar Allah. Een maand om oude patronen te zien en te veranderen. Een maand van liefde en zelfontwikkeling.' 

Badr Hari 

Kickbokskampioen Badr Hari wenst zijn volgers op Instagram een fijne ramadan. Ook hij zal deze maand vastend doorbrengen. 'Ramadan Mubrak', schrijft hij in een post op zijn Instagram Stories. 

Dave Roelvink heeft eerder voor de camera's van RTL Boulevard aangegeven geïnteresseerd te zijn in de islam. Of hij deze maand ook een paar dagen zal mee vasten, is nog maar de vraag. In onderstaand filmpje geeft hij duidelijkheid over een mogelijke bekering tot het geloof. 

Dave Roelvink geeft duidelijkheid over bekeren tot islam

00:35