Ga naar de inhoud
Entertainment

Beau laat zich live aanvallen door bloedzuiger: 'Hij is dorstig'

Beau van Erven Dorens laat zich bijten door een bloedzuiger Beeld © RTL/screenshot Beau 22 maart

Wat is het toch een durfal, die Beau van Erven Dorens (52). Ook voor een bloedzuiger draait de presentator zijn hand niet om. Woensdagavond laat hij zich live op tv door zo'n worm aanvallen én deelt hij een anekdote over hoe hij ooit 'in zijn snikkel' is gebeten.

"Ik ben keihard, naakt weggerend"

In het YouTube-programma Steken en Prikken van NPO Zapp onderzoeken Jurre Geluk en Emma Wortelboer de steken van dieren als wespen, spinnen en slangen. Hoeveel pijn doet zo'n aanval? Beau mag dat onder het toeziend oog van de presentatoren en een expert aan den lijve ondervinden in zijn talkshow op RTL 4. "Let's do it", zegt Beau terwijl hij zijn jasje uittrekt zodat een bloedzuiger vrij spel op zijn arm krijgt. 

Aan bioloog Roy Veldhuizen de eer om de bloedzuiger op Beau te plakken. "Even het allerbelangrijkste: loopt het goed af met de bloedzuiger?" vraagt de presentator. "Ja, sterker nog: hier worden ze alleen maar blij van", antwoordt Roy. "Je bent ze aan het voeden." "Laten we er dan gelijk drie doen", grapt Jurre, die ook meedoet. 

Floor
Lees ook:
Floor Jansen maakt indruk met eerste soloplaat in Beau: 'Naar het songfestival'

Beau blijft de rust zelve. "Hai liefje", zegt-ie vertroetelend tegen de worm, terwijl die het bloed uit z'n lijf zuigt. "Hij is dorstig." Ondertussen vertelt Beau over een pijnlijke ervaring. "Ik ben ooit een keer in mijn snikkel gebeten. Ik was ergens in Zuid-Amerika aan het overleven in de jungle. Ik sprong daar in het water dat vol zat met piranha's." Niet die piranha's, maar 'heel kleine bijtvisjes' vielen Beau op dat moment aan. In zijn 'snikkel' dus. "Ik ben keihard, naakt weggerend." 

De aanval van de bloedzuiger doet 'niet veel pijn', omschrijft Beau. "Ik voel een zacht zuigende bloedzuiger." Er wordt hem geleerd dat een bloedzuiger ook een wat verdovende stof afgeeft tijdens zijn aanval. "Ik voel het in mijn vingers", beaamt Beau. Je kunt het tafereel hieronder terugzien: 

Beau test de aanval van een bloedzuiger uit aan tafel

04:47