Ga naar de inhoud
Entertainment

De Mediawereld Ontrafeld: hoe gaat het achter de schermen bij RTL Boulevard?

RTL Boulevard presentatoren Beeld © RTL

Deze week pakt De BLVD Podcast uit met een speciale editie van de rubriek 'De Mediawereld Ontrafeld'. Omdat het alweer de twintigste aflevering is nemen we een kijkje achter de schermen bij ons eigen programma. Wat doen de presentatoren bijvoorbeeld in de reclamebreak? Hoeveel mensen werken er achter de schermen? En wie verzint eigenlijk die grappige titels?

Eén van de vragen die Bridget beantwoordt is hoe lang het duurt om een uitzending voor te bereiden. De presentatrice legt in de podcast uit dat een gemiddelde werkdag voor haar om 9.30 uur begint met een redactievergadering waarin er wordt teruggeblikt op de show van de avond ervoor en ook de aflevering van die avond wordt besproken. Vanuit daar gaat iedereen aan de slag en tegen de middag vertrekt ze naar Hilversum, waar de studio van RTL Boulevard is. "Wij - Luuk en ik, de presentatoren - gaan al vroeg in de make-up om te repeteren. Dat doen we zonder de deskundigen, dus zonder Rob", vervolgt ze. 

Hoeveel
Lees ook:
Hoeveel moet je zelf betalen als je meedoet aan een klusprogramma?

Tijdens die repetities loopt het volgens Luuk niet altijd helemaal op rolletjes. En dat heeft voornamelijk te maken met de autocue, de display waarop de tekst van de presentatoren wordt gezet. Deze teksten schrijven de presentatoren niet zelf, maar tijdens de repetities passen ze deze wel aan naar hun eigen woorden. En dat duurt vooral bij Bridget erg lang. "Als jij die teksten repeteert, gaat het bij jou nooit goed", vertelt Luuk haar. "Omdat jij namelijk altijd aan het kijken bent: hoe kan die zin beter. Dus je stopt heel vaak halverwege je zin omdat er iets niet klopt. (...) Zodra de uitzending dan begint gaat het eigenlijk flawless!"

"Die gebruiken we alleen voor de presentatieteksten. De gesprekken tussendoor staan niet op de autocue", verduidelijkt Bridget.

 

Ruud
Lees ook:
Ruud de Wild blijft ook bij PowNed podcast 30 Minuten Rauw maken

Na de uitzending is de dag echter nog niet voorbij. Er zijn altijd nog verslaggevers die in de avonduren op pad zijn, voor bijvoorbeeld een filmpremière. En natuurlijk is RTL Boulevard ook zeven dagen in de week 24/7 online te vinden.

Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify voor meer geheimen. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering.

Bekijk de nieuwe aflevering hieronder.

De BLVD Podcast: #20: Better Than Ever is de grote Waylon-show en alle geheimen van RTL Boulevard ontrafeld

39:12