Ga naar de inhoud
Entertainment

Jennifer Hoffman geniet van leven in Pyreneeën: 'Even niks, even uit'

Jennifer Hoffman Beeld © ANP

Dat Amsterdam druk, vol en rumoerig is, weten we allemaal. Ook Jennifer Hoffman (42) is daar achtergekomen nu ze een tijdelijk onderkomen heeft in een dorpje in de Franse Pyreneeën. Daar komt de actrice nu tot rust met haar zoontje Cooper (2) en Amerikaans-Franse vriend Dorian.

"Wat doe ik hier?"

Dorians vader koopt voor het stel een boerderij in het dorp waar zo'n 80 mensen wonen. Een flink verschil met de ruim 800.000 inwoners van Amsterdam. "Het was eerst de bedoeling om hier hooguit een maand te blijven", vertelt Jennifer aan Libelle. Maar door de verslechterde gezondheid van haar schoonvader blijven ze langer.

Jennifer
Lees ook:
Jennifer Hoffman ging aan de drugs na breuk met Henry van Loon

Nu geniet ze met volle teugen van Zuid-Frankrijk. "Het leven is hier rustig, gemoedelijk en simpel." In Amsterdam banjert Jennifer de hele dag door de stad, maar dat kan hier niet. "Thuis loop ik twee keer per dag naar de EkoPlaza om de hoek, voor het ontbijt en voor het avondeten. Hier moet ik 25 minuten rijden om boodschappen te kunnen doen."

Het is dan wel even wennen om een leven te hebben buiten de ringweg A10. "In het begin dacht ik: wat doe ik hier? Waarom zit ik niet op een Amsterdams terrasje met mijn vriendinnen?" Nu merkt ze dat het ook wel goed is om even niet de hoofdstad te zitten. "Het is alsof ik hier een ander deel van mijn hersenen gebruik en mijn creativiteit weer gaat stromen." 

Jennifer
Lees ook:
Jennifer Hoffman viert verjaardag zoontje alsnog dag later

Dat de Nederlandse filmster niet herkend wordt, is ook een voordeel. "Ik vind het fijn om me af en toe terug te trekken en lekker aan te rommelen. Even niks, even uit. Heerlijk dat ik hier in mijn pyjama onder mijn jas, zonder make-up kan rondwandelen. Niemand die in mij geïnteresseerd is."

Ook haar zoontje leert nu een andere kant van de wereld kennen. "Ik ben blij dat Cooper hier zoveel natuur meekrijgt. Ik gun hem inderdaad verveeltijd." Tijdens de lange autoritjes naar de supermarkt geeft ze hem geen enkele afleiding. "Laat hem maar lekker uit het raam staren, dat wil ik hem geven."