Ga naar de inhoud
Entertainment

Olga Commandeur en man Frank betrokken bij busongeluk in Race Across The World: 'Sta te shaken'

Olga Commandeur en Frank na busongeluk in Race Across The World Beeld © RTL

Het is weer een enerverende aflevering van 'Race Across The World', met als dieptepunt een busongeluk waarbij Olga Commandeur (64) en haar man Frank (62) betrokken zijn. Gelukkig komen de twee smaakmakers er met de schrik van af en maken ze naast dit angstaanjagende incident ook heel mooie dingen mee.

"Je blijft zo kalm altijd"

Olga en haar man vertrekken met goede moed vanuit Antigua naar het volgende checkpoint in Panama-Stad. Ze halen al snel hun achterstand op Hugo Kennis en Eva Cleven in. Olga laat zich van haar meest fanatieke kant zien. Ze wil zich verschuilen voor de anderen, zodat ze niet dezelfde bus pakken. Maar dat plannetje mislukt. En zo zitten Olga en Frank bij Hugo Kennis, Eva Cleven, Bastiaan Ragas en Sem Ragas in de bus.

Bij een overstap op een Midden-Amerikaans busstation kiest team Olga een andere bus dan de andere teams. "We kunnen ze wel volgen... maar als we het niet zeker weten, moeten we het niet doen", zegt Olga.

Terwijl zij en Frank zich settelen in de bus zien ze tot overmaat van ramp een ander team, bestaande uit Howard Komproe en Dre Urhahn, die ook mee willen. Maar de bus rijdt al weg, dus Olga is in haar nopjes. Tot de buschauffeur alsnog stopt om de twee binnen te laten. "Oh, hij stopt wel", zegt Olga beteuterd. "Ah, God gloeiende. Ze gaan mee." 

Olga
Lees ook:
Olga Commandeur en man Frank laten zich van pikante kant zien in Race Across The World

In de avond zoeken Olga en Frank weer een onderkomen. Voor 13 euro hebben ze een kamer te pakken. "Fantastisch", zegt de sportieve Nederland in Beweging-ster. Frank ontdekt ook nog eens dat er warm water uit de douche stroomt. Hemels.

De volgende ochtend wordt Olga emotioneel in de bus. "Ze draaiden in de bus muziek met een mondharmonica. De vader van mijn kinderen speelde ook mondharmonica. Ik moest daaraan denken. Met hem zou ik zo'n mooie reis nooit gemaakt hebben. Ik ben zo blij met je dat we dit samen mogen doen", zegt ze terwijl ze volschiet. "Bij jou kan ik helemaal mezelf zijn. Ik kan gewoon zijn wie ik ben. Dat besef kwam zo binnen, ik werd daar ontroerd door", vertelt Olga achteraf. 

Maar het zit het stel niet mee. Tijdens de reis naar de grensovergang tussen Costa Rica en Panama, raakt de bus van de weg. "Ik sta te shaken", roept Olga. Ze legt vol adrenaline uit wat er is gebeurd. "We komen de bocht om en er staat een vrachtwagen midden op de weg met pech. De bus kon niet meer remmen en die is gelukkig niet naar links uitgeschoten, want dan hadden we een frontale botsing gehad. Maar hij is de berm ingeschoten en we staan nu helemaal scheef. Ik sta nog te shaken." Er is gelukkig niemand gewond geraakt. "De schrik zit in mijn lijf."

Bastiaan
Lees ook:
Bastiaan Ragas en zoon Sem lopen vast na moord op station

De twee hebben tot het ongeluk een voorsprong, maar even later komen Hugo en Eva met een andere bus langs. Ze zien wat er aan de hand is. "Die hele bus is van de weg afgegaan", zegt Eva. Ze zien Olga en Frank buiten staan. "Ze zijn helemaal in shock." 

Frank blijft de rust zelve. "Ik kan daar ook niks aan doen", zegt hij. Olga heeft nog meer bewondering voor haar echtgenoot gekregen. "Dat is een eigenschap van jou. Als er wat gebeurt, kan jij meteen de knop omzetten. Je blijft zo kalm altijd." 

Lang om erbij stil te staan hebben ze niet. Met een omweg worden ze naar het eindpunt gestuurd. Het zit het stel ook niet mee. "God gloeiende. Toch de andere kant op", zegt Olga terwijl ze rent naar het checkpoint. Doordat ze op het laatste moment een omweg hebben moeten maken, halen ze het net niet als om als eerste aan te komen. Olga baalt enorm. "Dat is toch niet leuk meer." Toch is ze blij en bezegelt ze hun tweede plek met een zoen. 

Race Across The World zie je elke woensdag om 20.30 uur bij RTL 4. 

Bus Olga en Frank Commandeur raakt in greppel: 'Ik sta te shaken'

02:22