Ga naar de inhoud
Entertainment

K-popster door het stof na dragen shirt met hakenkruis

Beeld © ANP

Chaeyoung (23) van de populaire Zuid-Koreaanse meidengroep Twice heeft op Instagram haar excuses aangeboden voor een foto die zij eerder op het platform had gedeeld. Op de inmiddels verwijderde foto droeg de K-popster een shirt waarop een swastika, ofwel een hakenkruis te zien was.

"Ik zal er in de toekomst absoluut op letten"

Op het kledingstuk stond een afbeelding van Sid Vicious van de band Sex Pistols, die een shirt met een hakenkruis aan had. De beruchte basgitarist van de punkgroep droeg geregeld shirts met een groot hakenkruis erop.

Voormalig
lees ook:
Voormalig K-popster Seungri weer op vrije voeten

Naar eigen zeggen wist de rapper en zangeres niet wat het symbool op haar shirt betekende. "Mijn oprechte excuses. Ik zal er in de toekomst absoluut op letten om te voorkomen dat een dergelijke situatie zich opnieuw voordoet", schreef de 23-jarige Chaeyoung in het Engels en Koreaans.

K-popgroep
lees ook:
K-popgroep BTS krijgt eigen LEGO-set

Het is de tweede keer in korte tijd dat de K-popster vanwege haar kledingkeuze onder vuur komt te liggen. Afgelopen weekend verscheen Chaeyoung tijdens een optreden in een topje met de letter Q en de woorden We Go All. Die tekst is onderdeel van de slogan Where We Go One, We Go All van de uiterst rechtse QAnon-beweging.

Bron: ANP/RTL Boulevard