Ga naar de inhoud
Entertainment

Nog geen beslissing in zaak tussen Rachel Hazes en voormalige vriendin

Rachel Hazes Beeld © ANP

De slepende rechtszaak tussen Rachel Hazes (53) en oud-zakenpartner Marieke van Beek is voorlopig nog niet voorbij. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden meldt dinsdag namelijk dat nog niet bepaald kan worden of de huurovereenkomst tussen Rachel en Marieke ontbonden moet worden vanwege een huurachterstand. Marieke huurt sinds 2017 een appartement van Rachel in Vinkeveen. Rachel wil de huurovereenkomst beëindigen.

Rachel heeft de huurovereenkomst tweemaal schriftelijk opgezegd, maar het hof vindt die opzeggingen niet rechtsgeldig. Ook heeft Rachel gevraagd de huurovereenkomst te ontbinden. Er zou volgens Rachel sprake zijn van een huurachterstand van ruim 15 maanden.

Geen
Lees ook:
Geen onderlinge oplossing: Hof beslist in zaak Rachel Hazes en oud-zakenpartner Marieke

Marieke stelt dat zij over de eerste drie van vijftien maanden de huur 'in natura' heeft betaald. Ook zou met Rachel zijn afgesproken dat de huur over de resterende periode zou worden verrekend met een bedrag van 9000 euro, dat Marieke aan Rachel zou hebben geleend.

Rachel
Lees ook:
Rachel Hazes vraagt Roxeanne om nu 'strijdbijl te begraven'

Om aan te tonen dat er geen huurachterstand is, wil het hof dat Marieke aantoont dat is afgesproken om de geleende 9000 euro te verrekenen met de huur. Marieke moet het hof op 4 april dit jaar laten weten of en welke getuigen zij wil laten horen. Daarna stelt het hof een datum voor een getuigenverhoor vast. Na de getuigenverhoren zal een mondelinge behandeling plaatsvinden. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.