Ga naar de inhoud
Entertainment

Isa Hoes kreeg borstkanker: 'Wervelwind van angst en frustratie'

Isa Hoes Beeld © ANP

Isa Hoes (55) heeft een moeilijke periode achter de rug. De actrice en schrijfster vertelt in haar nieuwe boek 'Over leven' dat ze de diagnose borstkanker heeft gehad. Ze heeft de ziekte tot nu toe geheim gehouden. In haar boek schrijft ze openhartig over de angst dat haar kinderen misschien nog een ouder verliezen.

Isa vertelt dat ze in 2021 een knobbeltje in haar borst ontdekt. Borstkanker. Ze komt naar eigen zeggen direct in een wervelwind van 'angst, frustratie, maar ook hoop' terecht. Talloze bezoeken aan het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis volgen: gesprekken met artsen, puncties, een operatie, bestralingen en scans.

Isa
Lees ook:
Isa Hoes: 'Overlijden Ghislaine Pierie onwerkelijk en verdrietig'

Hoewel Isa probeert om zo positief mogelijk te blijven, vraagt ze zich ook af of haar grootste angst werkelijkheid wordt: zullen haar kinderen opnieuw een ouder verliezen? De tumor wordt uiteindelijk weggehaald, maar het gevoel dat haar lichaam haar in de steek heeft gelaten, blijft. Dat gevoel wordt versterkt wanneer de schrijfster na een jaar op controle moet en blijkt dat er opnieuw iets mis is.

In haar boek schrijft Isa openhartig over deze periode, blikt ze af en toe terug op haar relatie met Antonie Kamerling en haalt ze mooie maar ook verdrietige herinneringen aan haar jeugd op.

Vriendin
Lees ook:
Vriendin onthult dat Isa Hoes weer verliefd is

Het boek Over leven komt op 13 juni uit bij uitgeverij Boekerij.

Herkenning komt hard binnen voor kinderen Isa Hoes tijdens boekverfilming: ‘In tranen’

03:03