Ga naar de inhoud
Entertainment

Jon van Eerd neemt regie van komisch toneelstuk op zich

Jon van Eerd Beeld © ANP

Jon van Eerd (62) neemt de regie op zich van het komische toneelstuk 'De Komedie Over een Bankoverval'. In de Nederlandse versie van de bekende West End-productie 'The Comedy About a Bank Robbery' zijn rollen weggelegd voor onder anderen Buddy Vedder (28), Suzanna Pleiter (23), Joey Schalker (38) en Arie Cupé.

"Deze komedie is iets wat Nederland nog nooit eerder heeft gezien"

De Komedie Over een Bankoverval gaat over een stel ontsnapte boeven dat een kostbare diamant wil stelen. Daarvoor moet de groep bij een kluis zien te komen die wordt bewaakt door een stel niet al te slimme types. De voorstelling belooft behalve een comedy ook een acrobatische uitdaging te worden. Er zijn scènes met touwladders en luchtschachten en er worden ook scènes verticaal gespeeld.

Jon
Lees ook:
Jon van Eerd stopt met alter ego Harrie Vermeulen

"Deze komedie is iets wat Nederland nog nooit eerder heeft gezien", zegt Jon, die stelt dat de show 'een flinke stap verder dan Harrie Vermeulen' gaat, verwijzend naar een bekend typetje van Jon. "Het wordt een onbetaalbaar kolderiek verhaal met fenomenale sketches en unieke vondsten in het decor."

Buddy
Lees ook:
Buddy Vedder biecht op: had geen plezier meer in mijn werk

De voorstelling speelde van 2015 tot 2020 op het Londense West End en is vanaf oktober 2023 door heel Nederland te zien.