Ga naar de inhoud
Entertainment

Catherine Keyl afgewimpeld door talkshows: 'Niemand wil het doen'

Catherine Keyl Beeld © ANP

De Nederlandse talkshows hebben geen interesse in hoopvol en positief nieuws. Dat stelde Catherine Keyl (76) maandag in het NPO-radioprogramma 'Spraakmakers'. "Televisie draait om tegenstellingen, want dat is leuk om naar te kijken", aldus het televisie-icoon.

"Als er nou zo'n rapport uitkomt waaruit blijkt dat we dichter tot elkaar komen, dan is dat toch óók leuk om te melden?"

Catherine noemde een heel concreet voorbeeld. "Het Sociaal en Cultureel Planbureau presenteerde recent een groot onderzoek, waaruit bleek dat de tegenstellingen in de Nederlandse maatschappij helemaal niet zo groot zijn", vertelt zij in het programma.

"Ik heb dat bij verschillende talkshows aangedragen: kijk, hoopvol nieuws! Maar niemand wilde het onderwerp doen." Catherine vindt dit heel vreemd. "Als er nou zo'n rapport uitkomt waaruit blijkt dat we dichter tot elkaar komen, dan is dat toch óók leuk om te melden?"

Catherine
Lees ook:
Catherine Keyl voelde zich ongewild op redactie NOS Sport: 'Wat moet jij hier?'

De journaliste maakt de opmerking tijdens een gesprek over de verslaggeving en de analyses na de Provinciale Statenverkiezingen. In het SCP-rapport, dat eind december uitkwam, stond dat uit bevolkingsonderzoeken door de jaren heen juist blijkt dat de onderlinge meningsverschillen in Nederland niet noemenswaardig zijn toegenomen. De feiten spreken het gevoel tegen dat veel Nederlanders hebben, namelijk dat de meningsverschillen juist toenemen.

Catherine
Lees ook:
Catherine Keyl vindt redacteuren van nu 'verwende prinsjes en prinsesjes'