Ga naar de inhoud
Entertainment

Vrouw zieke Bruce Willis deelt emotionele video op zijn verjaardag

Emma Heming Willis en Bruce Willis Beeld © ANP

Emma Willis (44) heeft zondag op de verjaardag van haar man Bruce Willis (68) een emotionele video gedeeld op Instagram. In de video vertelt Emma dat ze dagelijks verdriet heeft over de slopende ziekte waaraan haar echtgenoot lijdt en dat ze dat op zijn verjaardag nog eens extra voelt. Vorige maand werd bekend dat Bruce (68) lijdt aan frontotemporale dementie (FTD).

"Ik heb geen keuze, ik wou dat ik dat had"

"Dus vandaag is mijn man jarig. Ik ben de dag begonnen met huilen, dat zie je aan mijn opgezwollen ogen en snotneus", begint Emma de video. "Ik vind het gewoon belangrijk dat je dit van alle kanten ziet." Ze vertelt dat ze vaak van mensen te horen krijgt dat ze zo sterk is en dat mensen niet snappen hoe ze dat doet. "Maar ik heb geen keuze. Ik wou dat ik dat had."

Vrouw
Lees ook:
Vrouw Bruce Willis tegen paparazzi: 'Roep niet meer naar hem'

De vrouw van de Die Hard-ster zegt dat ze ook twee kinderen op te voeden heeft en dat ze dus gewoon haar 'broek voor grote meiden' aan moet trekken. "En dat is wat ik doe. Maar ik heb elke dag momenten van verdriet, elke dag verdriet, en ik voel dat vandaag op zijn verjaardag een beetje extra."

Veel
Lees ook:
Veel steun voor Bruce Willis na nieuws over dementie

Ze vertelt dat ze vol schoot toen ze voor de verjaardag van Bruce een compilatievideo aan het maken was. "Ik weet niet precies waarom ik mezelf dat aandoe, want de video's zijn als een mes in mijn hart", gaf ze toe. "Maar net zoveel als ik dit voor mezelf doe, doe ik het voor jullie omdat ik weet hoeveel jullie van mijn echtgenoot houden - huil niet, Emma - en dat betekent heel veel voor mij, dus bedankt."

Bruce
Lees ook:
Bruce Willis (67) lijdt aan vorm van dementie

Vorig jaar werd bekend dat Bruce Willis lijdt aan afasie. En daar kwam afgelopen maand de diagnose FTD bij. FTD komt vaak al op relatief jonge leeftijd voor en er is geen behandeling tegen. Volgens Alzheimer Nederland zorgt de ziekte voor heftige veranderingen in gedrag, taalvaardigheid en motoriek. Geheugenproblemen komen vaak pas in een later stadium.

Bekende sterren steunen Bruce Willis na diagnose dementie

04:12