Ga naar de inhoud
Entertainment

FLEMMING kijkt nog steeds op van succes: 'Mezelf elke dag knijpen'

FLEMMING Beeld © ANP

FLEMMING (26) kan soms nog niet geloven dat hij al dik een jaar hit na hit scoort. De zanger heeft in korte tijd zijn plekje in de Nederlandse popscene veroverd. "Ik moet mezelf eigenlijk elke dag knijpen", zegt de Brabander tegen het ANP. "Dan denk ik: wat overkomt mij hier? Het is wel bizar."

"Ik ben gewoon heel erg blij dat het allemaal zo goed gaat en ik hoop dat we dit de komende jaren mooi door kunnen zetten"

Het debuutalbum van de zanger, simpelweg getiteld FLEMMING, bivakkeert al wekenlang bij de eerste tien van de albumlijst. De geboren Bosschenaar vindt het 'mooi om te zien' dat hij na zijn eerste hitsingles ook met een plaat weet te scoren. "Het is te gek om te zien dat het zo goed gaat", vindt hij.

Het vak als popzanger bevalt FLEMMING dan ook bijzonder goed. "Het is echt leuk. Elke dag is wel iets leuks en elke week is er weer een feestje. Ik ben gewoon heel erg blij dat het allemaal zo goed gaat en ik hoop dat we dit de komende jaren mooi door kunnen zetten."

Zwarte
Lees ook:
Zwarte Cross voegt FLEMMING en Triggerfinger toe aan line-up

FLEMMING brak eind 2021 door met de hit 'Amsterdam'. Daarna volgden ook top 10-noteringen voor 'Zij Wil Mij', 'Automatisch' en momenteel 'Paracetamollen'. Ook dit jaar wil FLEMMING volop meedoen in de charts. De zanger heeft al 'een paar singles' klaarliggen. Zijn tweede album volgt waarschijnlijk in 2024. "We hopen gewoon lekker in de spotlight te blijven en lekker mee te doen met de rest."

Flemming
Lees ook:
Flemming wil in voetsporen Guus Meeuwis treden: 'Feest met grote F'

Over zijn nieuwe plaat kan FLEMMING nog niet veel kwijt. "Het zit ergens in de pijplijn. We zijn al druk bezig met speculeren en kijken wat bij elkaar past. Het zal Nederlandstalige pop blijven. Never change a winning team", sluit hij lachend af.