Ga naar de inhoud
Entertainment

Harry Styles niet boos na technische fout bij uitreiking Grammy Awards

Harry Styles Beeld © Getty Images

Harry Styles (29) heeft de mensen die betrokken zijn bij zijn optreden tijdens de uitreiking van de Grammy Awards gebeld om te vragen of alles goed met hen is. Dat zegt decorontwerper Julio Himede in een podcast van de BBC. Het optreden valt vorige maand een beetje in het water vanwege een technische fout met een decorstuk.

"Hij was niet boos en zocht zelfs contact met de medewerkers om te vragen of alles goed met hen was"

Harry Styles zingt zijn grote hit 'As It Was' op een ronddraaiende draaitafel. Zijn hele choreografie is afgestemd op het feit dat de draaischijf tegen de klok in zou draaien. "Daar was lang op geoefend", zegt Julio. Als de zanger aan zijn optreden begint, draait de schijf opeens met de klok mee en dat zorgt voor paniek bij de Britse zanger en zijn dansers. Die moeten improviseren en hun dansroutines als het ware in tegengestelde richting uitvoeren.

Harry
Lees ook:
Harry Styles pakt Grammy Award voor beste album

Volgens Julio neemt Harry na afloop niemand iets kwalijk. "Hij was niet boos en zocht zelfs contact met de medewerkers om te vragen of alles goed met hen was", zegt hij in Eurovisioncast, de podcast over het songfestival van de BBC. Hij is namelijk ook als decorontwerper betrokken bij het Eurovisiesongfestival in mei. Het liedjesspektakel wordt dit jaar in Liverpool gehouden.

‘Paul
Bekijk ook:
‘Paul McCartney speelt rol tijdens Eurovisiesongfestival 2023’

Hoewel Harry zelf niet zo’n punt maakte van de falende techniek, noemde Julio het gedoe met de draaitafel 'hartverscheurend'. Volgens hem is er zo lang gerepeteerd en zag de performance er tijdens de generale repetitie fantastisch uit. Hij spreekt ook zijn bewondering uit voor Harry en zijn dansers. "Ik zag dat het mis was en vond het geweldig om te zien hoe de mensen op het podium met het probleem omgingen en razendsnel met een oplossing kwamen."

Harry
Lees ook:
Harry Styles wint drie Kids' Choice Awards

Julio zegt dat een voorval als dit laat zien hoe belangrijk repetities zijn voor grote tv-evenementen als een Grammy-uitreiking of het Eurovisiesongfestival.

Ook RTL Boulevard heeft een eigen podcast. Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering.

De BLVD Podcast #19: Het belang van excuses bij NOS Sport

42:56