Ga naar de inhoud
Entertainment

Broers Saunders geen contact meer met elkaar: 'Te verschillend'

Ben en Dean Saunders Beeld © ANP

Als Dean Saunders (42) twaalf jaar geleden de talenjacht 'Popstars' wint lijkt niets een succesvolle toekomst in de weg te staan. Echter zorgen een reeks incidenten en foute beslissingen ervoor dat het succes snel afneemt. Na een turbulente periode lijkt het leven van de zanger eindelijk in rustig vaarwater te zijn gekomen.

"Misschien hebben mijn broers en ik, los van elkaar, wel gewoon behoefte aan periodes in onze levens waarin we helemaal vrij kunnen zijn"

Na de winst staat Dean in het middelpunt van de belangstelling en krijgt hij het een na het andere televisieaanbod. Ook de aanbiedingen om in het land op te treden blijven binnenstromen. Het zijn er zelfs meer dan dat hij op dat moment aankan. Klagen doet Dean niet, want hij geniet met volle teugen van zijn nieuwe bestaan. Maar als de belangstelling van het publiek wegebt, merkt hij hoe instabiel het leven van een artiest eigenlijk is. "Met die onzekerheid had ik geen rekening gehouden", vertelt hij aan De Telegraaf.

Daarbij komt dat een leven in de schijnwerpers volgens Dean 'bepaald geen sprookje' is. Veel is volgens de zanger nep: "Ik ontdekte dat er achter hun grote huizen en luxe auto’s heel wat leed en armoede verscholen gaat. Ik was in een fantasiewereld terechtgekomen. Een nepwereld, waarin ik het moeilijk vond om in mee te draaien."

Beschuit
Lees ook:
Beschuit met muisjes: Dean Saunders opnieuw vader geworden

Ook privé breekt er een periode aan dat het allemaal wat minder gaat. In 2018 belandt Dean zelfs in de gevangenis nadat hij de auto van zijn schoonvader in brand steekt en hij wordt vooroordeel vanwege verboden wapenbezit en mishandeling van zijn ex-vriendin, de moeder van zijn 10-jarige zoontje London. "Ik geef toe dat mijn leven met zijn moeder niet de schoonheidsprijs verdient. Als twee mensen uit elkaar gaan, moet je de problemen waarmee zo’n scheiding gepaard gaat gewoon netjes oplossen", aldus Dean. "Ondanks dat ik blijf zeggen dat mij meer is verweten dan terecht is, heb ik er spijt van dat ik in mijn emoties te ver ben gegaan."

Het jaar in de gevangenis opent wel zijn ogen en Dean besluit bij thuiskomst het roer volledig om te gooien. Inmiddels is hij gelukkig met zijn vriendin Dana. In juli van 2021 verwelkomen ze zelfs een zoontje, Archie. "Toen ik haar zag, was het meteen raak. Ze heeft mij altijd mijn gang laten gaan. Ze vertrouwde me", spreekt Dean vol lof over de moeder van zijn jongste. Hij vervolgt: "Ik leef voor Dana en de kinderen. Ten opzichte van London voel ik me soms wel schuldig. Alles wat ik nu meemaak met Archie, heb ik met hem moeten missen. En nog steeds. Ik vind het moeilijk om hem niet elke dag om me heen te hebben. Ik hoop dat ik dat gemis ooit nog met hem kan compenseren."

Waarom
Lees ook:
Waarom je jarenlang niets over Ben Saunders hoorde

Hoewel zijn twee kids dol zijn op elkaar, ziet Dean zijn eigen broers nog amper. "In onze jeugd was ik heel hecht met Ben en Jamie, maar de afgelopen jaren zijn we uit elkaar gegroeid. We blijken totaal verschillende mensen te zijn", geeft hij toe. "Misschien hebben mijn broers en ik, los van elkaar, wel gewoon behoefte aan periodes in onze levens waarin we helemaal vrij kunnen zijn."

Dean
Lees ook:
Dean Saunders: 'Moeder is aan één kant verlamd'