Ga naar de inhoud
Entertainment

Varaan Johan zorgt bij Jinek voor de nodige opschudding, Angela de Jong vlucht weg

Freek Vonk bij Jinek Beeld © Jinek 17-03-2023

Hij staat regelmatig oog in oog met de meest gevaarlijkste dieren ter wereld, reist de hele wereld over, doet onderzoek, geeft les aan de universiteit, staat in uitverkochte theaters én heeft net zijn helikopterbrevet gehaald. Toch is dat alles niet genoeg voor Freek Vonk (40) en daarom start vanavond zijn nieuwe programma 'Freeks Saturday Night Safari', waarin BN’ers worden getest op hun kennis van de natuur en strijden om de Gouden Johan - vernoemd naar Freek zijn beroemde varaan. En juist die zorgt vrijdagavond voor flink wat chaos in de studio van 'Jinek'.

"Dat wist ik ook niet van tevoren, dan had ik nee gezegd"

Freek schuift vrijdagavond aan bij zijn ex Eva Jinek in haar talkshow Jinek om het te hebben over zijn nieuwe programma. Angela de Jong is ook te gast naar aanleiding van het eerste interview van Tom Egbers, en zit met geknepen billen op haar stoel. De columnist van het Algemeen Dagblad is namelijk ‘voor alle dieren bang’, zo geeft ze toe. Zelfs hamsters durft ze niet aan te raken. "Je weet niet wat ze doen. Bij mensen kun je het beter inschatten", stamelt ze. Dat varaan Johan binnen enkele minuten zijn opwachting maakt, vindt ze dan ook best spannend. "Dat wist ik ook niet van tevoren, dan had ik nee gezegd."

Varaan Johan creëert chaos aan tafel bij Jinek

05:09
Ook
Lees ook:
Ook bij verwonding Freek Vonk moet cameraman blijven filmen

Eva kijkt op haar beurt er juist naar uit om na acht jaar weer oog in oog met het beest te staan en is benieuwd of hij haar na al die jaren nog herkent. Ook heeft ze nog een appeltje te schillen met de varaan. De presentatrice is in het verleden, wanneer ze nog een relatie heeft met Freek en regelmatig op Johan moet oppassen, namelijk geslagen door de varaan en zijn harde staart. 

Terwijl een filmpje van het incident wordt getoond, komt Johan ondertussen de studio binnen. En dat zorgt ervoor dat Angela snel opstaat uit haar stoel en zich verschuilt in het publiek. "Je moet hem niet te dicht bij je handen laten... het kan nog wel eens zijn dat 'ie een beetje baldadig wordt", probeert Freek ondertussen de controle te bewaren. "Hij kán bijten", vervolgt de natuurman. "Ik ben ook weleens door hem gebeten. Maar de kans dat het gebeurt, is niet zo heel groot."

Freek
Lees ook:
Freek Vonk haalt na twee jaar helikopterbrevet: 'Woohoooo'

Freeks Saturday Night Safari is vanaf zaterdag 18 maart te zien bij NPO 1 om 20.30 uur.