Ga naar de inhoud
Entertainment

NOS wil niet reageren op interview Tom Egbers in Khalid & Sophie

Beeld © ANP

De NOS geeft vrijdagavond geen reactie op het interview van NOS-coryfee Tom Egbers (65) in de talkshow 'Khalid & Sophie'. Dat laat een woordvoerder van de NOS desgevraagd weten aan het 'ANP'.

"Ik ga niet sleazy via een achterdeur weg"

Tom gaf in Khalid & Sophie zijn eerste grote interview over het vermeende wangedrag op de vloer bij NOS Sport. Tom erkende tussen 2005 en 2008 een affaire met een jongere vrouwelijke collega te hebben gehad. Maar hij ontkende haar met de dood bedreigd te hebben. Ook stelde Tom dat hij, nadat hij de affaire had verbroken, de hoofdredactie en de directie van de NOS op de hoogte had gesteld. De hoofdredactie zou daarna geen actie hebben ondernomen en gezegd hebben dat zowel Tom als de vrouw konden blijven bij Andere Tijden Sport, waar zij allebei werkten.

Geëmotioneerde
Lees ook:
Geëmotioneerde Tom Egbers in Khalid & Sophie: 'Het was gruwelijk'

Tom stelde met klem dat hij zich 'na vier decennia niet zomaar bij het grofvuil laat zetten. Dat laat ik niet zomaar gebeuren, ik ga niet sleazy via een achterdeur weg'. Hij erkende in het gesprek wel dat 'de cultuur bij Studio Sport moet veranderen, die is niet goed'.

Tom
Lees ook:
Tom Egbers komende maanden niet te zien bij NOS Sport