Ga naar de inhoud
Entertainment

Geëmotioneerde Tom Egbers in Khalid & Sophie: 'Het was gruwelijk'

Beeld © NPO 1/screenshot Khalid & Sophie 17-3

Tom Egbers (65) heeft vanavond voor het eerst zijn kant van het verhaal gedaan over de vermeende grensoverschrijdende cultuur op de redactie van NOS Sport. In 'Khalid & Sophie' doet hij een boekje open over zijn affaire met een stagiaire en wat er uiteindelijk voor zorgt dat de boel volledig escaleert.

"Toen ontplofte ik, ik was echt woedend en ziedend"

Tom geeft toe dat hij tijdens zijn huwelijk met Janke Dekker meerdere buitenechtelijke affaires heeft gehad. "Ik heb mijn gezin daar veel verdriet mee gedaan. Mijn kinderen en vrouw hebben daar onder geleden en ik heb daar uiteindelijk ook hulp voor gezocht." Volgens Tom was dit een uiterst zware periode: "Het was gruwelijk", zo vat hij het samen. 

Tom
Lees ook:
Tom Egbers komende maanden niet te zien bij NOS Sport

In het Volkskrant-artikel dat onlangs naar buiten is gekomen, gaat het met name over een stagiaire waarmee Tom langere tijd een affaire zou hebben gehad. "Zij was twintig en ik een veertiger", zo legt Tom uit. "Zij was goed, leuk en geestig. Een aanvulling op de redactie." Omdat ze in de buurt van elkaar wonen, besluiten ze op een gegeven moment samen naar huis te rijden. Volgens Tom begint de affaire daar, maar hij benadrukt dat het geen seksuele relatie was. "Wij zoenden als gelijkstemden. Wij waren dol op elkaar."

De affaire duurt uiteindelijk drie jaar. Als Tom besluit het af te kappen, gaat het volgens hem mis. "Dat heeft zij niet kunnen accepteren. Zij bleef toch berichten sturen." Als zijn dochtertje de berichten uiteindelijk tegenkomt op een oude telefoon, laat zij die aan haar moeder zien. Janke besluit om de stagiaire te contacten. "Mijn vrouw ging haar bellen om te vragen waarom zij mij bleef lastigvallen. En zij heeft toen dingen gezegd die zo explosief en onjuist waren maar die tevens een bom vormde voor de reddingskansen voor mijn huwelijk."

Imagodeskundigen:
Lees ook:
Imagodeskundigen: 'Tom Egbers moet verantwoording nemen'

Op dat moment gaat bij Tom het licht uit. "Toen ontplofte ik. Ik was echt woedend en ziedend. Toen heb ik gezegd: ik ga nooit meer een onderwerp met jou maken. Het kan niet wat jij doet. Je maakt niet alleen mij kapot, maar ook mijn gezin en mijn huwelijk." Tom geeft toe dat hij destijds dingen over haar heeft gezegd op de redactie die niet door de beugel kunnen. "Ik heb daar wel spijt van."

Tom
Lees ook:
Tom Egbers voorlopig niet op televisie te zien na Volkskrant-artikel

Hij geeft aan de affaire ook te hebben opgebiecht bij de hoofdredactie. "Mijn besluit was om terug te treden bij Andere Tijden Sport. Maar na gesprekken kwam ik tot de conclusie dat het toch mogelijk was om aan te blijven. Ik kreeg te horen: deal with it." Hoewel hij momenteel even een stapje terugneemt, is hij niet van plan om te stoppen met zijn televisiewerk. "Na vier decennia bij grof vuil gezet te worden dat laat ik niet zomaar gebeuren."

In de BLVD Podcast wordt het NOS-schandaal uitgebreid besproken: 

De BLVD Podcast #19: Het belang van excuses bij NOS Sport

42:56