Ga naar de inhoud
Entertainment

Roger Waters dreigt met rechtszaak voor afzeggen concert München

Roger Waters Beeld © ANP

Zanger Roger Waters (79) heeft een advocatenkantoor ingeschakeld en dreigt met juridische stappen tegen het voornemen van de stad München om zijn concert daar te cancelen. Eerder verbiedt Frankfurt het concert van Waters op 28 mei omdat de zanger volgens het stadsbestuur antisemitische uitspraken heeft gedaan. Ook München overweegt nu een concert een week eerder af te gelasten.

"De stad München verspilt met deze actie belastinggeld"

De voorman van Pink Floyd laat zich vaak kritisch uit over het Israëlische beleid in de Palestijnse gebieden. Zo heeft hij gezegd dat Israël een 'apartheidsstaat' is die aan 'etnische zuivering' doet.

Maar volgens zijn advocaat Ralf Höcker maakt München geen enkele kans, laat hij donderdag in The Guardian weten. "De stad München verspilt met deze actie belastinggeld", stelt Höcker. "De juridische kant van deze zaak is helder: dit is een ongrondwettelijk, onacceptabel besluit dat geen stand houdt voor de rechter." De advocaat laat in het midden of er al een aanklacht is ingediend.

Roger
Lees ook:
Roger Waters kondigt derde concert aan in Ziggo Dome

De zanger stelt eerder al het niet eens te zijn met het besluit van Frankfurt. Zijn antwoord op zijn Twitteraccount is: 'fuck them!' In april treedt hij driemaal op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) in Nederland heeft organisator MOJO gevraagd om de concerten 'nauwlettend in de gaten te houden'.

Het gaat CIDI-directeur Naomi Mestrum te ver om de concerten van Waters te boycotten, al noemt zij de zanger een 'walgelijke man die werkelijk krankzinnige dingen roept over Joden en over Israël. Deze man is de afgelopen jaren volledig doorgeslagen'.

Roger
Lees ook:
Roger Waters ontkent annuleren van shows in Polen
Bron: ANP/RTL Boulevard