Ga naar de inhoud
Entertainment

Fedja van Huêt verliest van Ralph Fiennes bij Critics Awards

Ralph Fiennes en Fedja van Huêt Beeld © ANP

Fedja van Huêt (49) heeft donderdag achter het net gevist bij de Critics Choice Super Awards. De Nederlandse ster is genomineerd in de categorie beste acteur in een horrorfilm, voor zijn rol in de Deense film 'Speak No Evil'. Maar het beeldje gaat donderdag naar acteur Ralph Fiennes (60), die een sadistische kok speelt in 'The Menu'.

Fedja speelt in Speak No Evil samen met Karina Smulders een stel dat op vakantie bevriend raakt met een Deens koppel. De Critics Choice Super Awards is een afgeleide van de gewone Critics Choice Awards. De awardshow is in het leven geroepen om meer aandacht te vestigen op onder het grote publiek populaire genres als superhelden, sciencefiction, fantasy, actie en horror.

Fedja
Lees ook:
Fedja van Huêt genomineerd voor Critics Choice Super Awards

De grote winnaar van de ceremonie is de actiefilm Everything Everywhere All At Once, die afgelopen zondag ook de grote winnaar is bij de uitreiking van de Oscars. De film, over een vrouw van middelbare leeftijd die tussen universums kan reizen, wint onder meer de Critics Choice Super Awards in de categorieën beste film, beste actrice en beste bijrolacteur. Michelle Yeoh en Ke Huy Quan winnen zondag ook al Oscars in deze categorieën.

De mooiste momenten en outfits van de 95ste Oscars: 'Ik gilde'

08:55
Fedja
Lees ook:
Fedja van Huêt en Karina Smulders genomineerd voor Deense filmprijs