Ga naar de inhoud
Entertainment

Penn Badgley hint op 'grande finale' in You seizoen 5

Penn Badgley in You seizoen 4 Beeld © Netflix

Na vier seizoenen 'You' lijken de makers van de Netflix-hit er een eind aan te willen breien. Acteur Penn Badgley (36) hint al op een 'grande finale' voor zijn personage Joe in het nog niet eens bevestigde seizoen vijf.

Heb je de laatste aflevering van You seizoen vier nog niet gezien? Dan geven we bij deze een grote spoiler alert.

In het spectaculaire einde van de vierde reeks is te zien dat Joe van een brug afspringt, maar het wonderbaarlijk genoeg overleeft. Of het nu klaar is met zijn duistere praktijken? Nee hoor. Met zijn rijke vriendin Kate nog aan zijn zijde, beraamt hij in gedachten alweer snode plannen. "Ik heb zo veel hulpmiddelen nu. Tuurlijk, moorden is daar een van, maar het is zeker niet een one-size-fits-all oplossing", hoor je hem in zijn voice-over zeggen. "Hoewel het moordgedeelte veel makkelijker is, nu ik er eerlijk over ben." Hoe loopt dit af voor studente Nadia, die hem ontmaskert? 

Een einde dat sméékt om nog een vervolg. In een interview met de Britse GQ Magazine hint Penn er overduidelijk dat hij nogmaals in de rol van de boekliefhebbende seriemoordenaar kruipt. Maar hij maakt ook duidelijk dat het vijfde seizoen hoogstwaarschijnlijk het laatste is. "Ik weet wat Greg (Berlanti, co-producent van You, red.) me een paar jaar terug presenteerde als wat volgens hem de juiste manier om te eindigen was. Als er nog een seizoen komt, zal dat denk ik de grande finale zijn." 

Penn
Lees ook:
Penn Badgley vroeg om minder seksscènes in You vanwege huwelijk

Ook co-producent Sera Gamble zinspeelt al op een vijfde seizoen met een mogelijk nog gevaarlijkere Joe. In gesprek met E! News geeft ze aan dat het einde van seizoen vier de makers 'veel nieuwe mogelijkheden biedt'. "Ik denk aan alle vreselijke, vreselijke dingen waar bevoorrechte, rijke mensen mee wegkomen. Als we gaan schrijven aan een nieuw seizoen, zijn dit exact de gesprekken die we gaan voeren."

RTL Boulevard sprak Penn Badgley over de nieuwe koers die de makers van You voeren: 

Joe uit hit-serie You begint een nieuw leven in Europa in vierde seizoen: ‘In Nederland zou leuk zijn’

01:50
Masturbeerscènes
Lees ook:
Masturbeerscènes You-acteur Penn Badgley 'te creepy' volgens makers